Blote bips stoort Costa, Van Persie op volle toeren

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Blote bips stoort Costa, Van Persie op volle toeren

Robin van Persie doet er alles aan om fitter dan ooit terug te keren op de Europese voetbalvelden. De Nederlandse topspits revalideert in Nederland en doet dat volgens deze beelden met verve.

Ilkay Gündogan is naar verluidt op het Krim-schiereiland behandeld aan zijn rug. De Duitser kampt met een slepende rugblessure en speelde dit seizoen daardoor pas één wedstrijd voor Borussia Dortmund. Het is te hopen dat de middenvelder heelhuids is terug gekomen van het door Rusland geannexeerde eiland.

• Atlético Madrid-aanvaller Diego Costa miste alweer zijn derde penalty dit seizoen in de Primera División, maar dit keer lag het niet geheel aan de spits zelf. Het schijnt dat de Spaanse international lichtelijk afgeleid was door de blote bips van een Getafe-supporter.

Beppe Zinetti was zó blij met de overwinning van zijn team, dat hij er hevig geblesseerd bij raakte. De oefenmeester van Torino stond in het thuisduel met Genoa na negentig minuten met 0-1 achter. In de blessuretijd zorgden Torino-spitsen Ciro Immobile en Alessio Cerci nog voor de winnende treffers. Trainer Zinetti wist van gekkigheid niet wat hij moest doen en door zijn intense vreugde scheurde de Italiaan zijn achillespees af. Voor hem zit het seizoen er dus op.

'Het is mooi om hier terug te zijn. De wedstrijden van PSV volg ik nog altijd vanuit Italië, waar ik gewoon naar de Nederlandse televisie kan kijken. Met mijzelf gaat het steeds beter. Ik kan weer vooruitkijken. De steunbetuigingen zijn fantastisch. Ook vanuit PSV heb ik heel veel steun gekregen. Het motiveert me om sterker terug te komen.'
Kevin Strootman nam zondag, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Feyenoord (0-2), afscheid van de PSV-fans in het Philips stadion. De middenvelder revalideert in Nederland van een kruisbandblessure, die hij 9 maart in het verloren uitduel met Napoli (1-0) opliep. (PSV.nl)

'Ik was zeer onder de indruk van Ronaldinho. Toen hij naar Barcelona kwam, ging het niet zo best met de club. Met zijn manier van voetballen en zijn charisma veranderde hij het vertrouwen van de club en hielp hij ons aan meer overwinningen. Bovendien was hij erg aardig, beleefd en altijd in voor een praatje met de fans. Ik geloof dat dat in het Braziliaanse bloed zit.'
Patrick Kluivert heeft niets dan lof over voor oud-ploeggenoot Ronaldinho. De Nederlander speelde in het seizoen 2002/03 samen met de Braziliaanse balvirtuoos. Dat seizoen werd Barca, met Dinho  in de gelederen, tweede, terwijl de Catalanen het seizoen daarvoor op de bedroevende zesde plek eindigden. (Sport)

Steven Gerrard is geëmotioneerd na het laatste fluitsignaal in de wedstrijd tussen Liverpool en Manchester City (3-2).
Steven Gerrard is geëmotioneerd na het laatste fluitsignaal in de wedstrijd tussen Liverpool en Manchester City (3-2).

'Ik denk dat we de beste wedstrijd van het seizoen hebben gespeeld. De eerste dertig minuten vond ik dat we het zogenaamd beste team van de competitie wegspeelden. Het is dit seizoen geweldig om met zulke topspelers te voetballen. Ik geniet van elke minuut. Ik voel me weer 21. Nu komt de grootste maand van mijn carrière eraan. Ik zal alles geven wat ik in me heb.'
Steven Gerrard is 33 jaar oud, maar voelt zich naar eigen zeggen stukken jonger. De aanvoerder van Liverpool geniet met volle teugen van het tot dusver succesvolle seizoen van The Reds. (Kick Off)

'Zoals ik Pellè tegen PSV zag spelen, dat was echt geweldig. Hij was een aanspeelpunt, balvast, in de lucht won hij alles… Als ik de Italiaanse bondscoach was, zou ik hem ook gewoon meenemen naar het WK. Niet om in de basis te zetten, maar wel om bij de selectie te hebben. Want als je dan eens achter staat is het heerlijk om hem erbij te hebben.'
• Oud-spits Pierre van Hooijdonk gaf zondag in NOS Studio Voetbal advies aan Cesare Prandelli, bondscoach van het Italiaanse nationale elftal.

'Het is keer op keer zo dat we zelden een wedstrijd winnen als we achter komen. Het zou lekker zijn als we iemand als Mark van Bommel in ons team zouden hebben.'
Geoginio Wijnaldum pleit voor een 'klootzak' in de Eindhovense equipe. De aanvoerder van PSV mist de aanwezigheid van een type speler als Mark van Bommel. (De Telegraaf)

Wil je meer zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.