Blind ontkent nieuwe rel: 'Had geen afspraak over Lens'

Reacties

Bondscoach Danny Blind heeft zich gestoord aan de verhalen dat hij schuld zou hebben aan de blessure van Jeremain Lens. De vleugelspeler van Fenerbahçe liep na een sprint een hamstringblessure op in de oefeninterland tegen België van woensdag (1-1).

Blind ontkent nieuwe rel: 'Had geen afspraak over Lens'

Het verhaal ging dat Blind een afspraak had met Fenerbahçe-trainer Dick Advocaat om Lens niet op te stellen. 'Ik heb me daar uitermate over verbaasd en gestoord, er was geen afspraak tussen Advocaat, Lens, de KNVB of mij', aldus Blind op een persconferentie.

De keuzeheer belde van tevoren met Advocaat of Lens beschikbaar was voor het Nederlands elftal. 'Hij repte toen met geen woord over hamstringklachten. Het enige wat hij zei, was dat Lens nog wat irritatie aan de knie had.'

'Ik heb Dick verteld dat ik Jeremain tegen België ging opstellen en tegen Luxemburg waarschijnlijk niet, omdat Robben terugkwam. Hij vond dat prima. Daarom verbaas ik me zeer over deze gang van zaken.'

Spalletti
Blind kreeg het in oktober aan de stok met AS Roma-trainer Luciano Spalletti toen Kevin Strootman geblesseerd terugkeerde van een interlandperiode. 'Ze hebben hem geslacht', zei Spalletti toen. Blind deed de woede van Spalletti af als 'een vreemd verhaal'. De trainer van Roma gaf uiteindelijk aan dat hij geen tijd had voor een rel.

In 2012 speelde Oranje een oefenwedstrijd tegen Bayern München omdat Arjen Robben geblesseerd was teruggekeerd van het WK van 2010 in Zuid-Afrika.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.