Blind: 'Namen Huntelaar en Van Persie nog in mijn hoofd'

Reacties

Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie mogen nog hopen op een vervolg van hun interlandcarrière. Bondscoach Danny Blind is de twee spitsen niet vergeten.

Blind: 'Namen Huntelaar en Van Persie nog in mijn hoofd'

Huntelaar en Van Persie blijven voorlopig verstoken van een plaats in de selectie van het Nederlands elftal. De spitsen, samen goed voor 177 interlands en 92 Oranje-treffers, hebben in oktober 2015 voor het laatst hun land vertegenwoordigd.

'De namen van Huntelaar en Van Persie zitten zeker nog in mijn hoofd', zei Blind bij Radio 538. 'Maar dan wel in een rol als eerste spits. Ik heb er met Klaas-Jan ook nog een gesprek over gehad, maar hij ziet zichzelf niet in een rol als derde spits. Nou, dan wordt niemand daar vrolijk van en dan moeten we dat ook niet doen.'

Ondanks het wegvallen van Vincent Janssen heeft Blind niet geopteerd voor het oproepen van een nieuwe spits. Bas Dost wordt tegen Luxemburg naar alle waarschijnlijkheid de diepe spits, waarbij Blind Luuk de Jong achter de hand heeft als alternatief.

Met in het achterhoofd een moeizaam duel in Luxemburg heeft de bondscoach Leroy Fer bij zijn selectie gehaald. 'Ik zie hem in een bepaalde rol. Natuurlijk op het middenveld, maar ook eventueel als pinchhitter of breekijzer. Dat heeft hij op het WK van 2014 ook goed gedaan. Al hoop ik hem niet in die rol te hoeven brengen', aldus Blind.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.