Blind: 'Ik heb aangetoond dat het niet om kracht draait'

Reacties

Daley Blind heeft naar eigen zeggen het ongelijk van criticasters inmiddels wel bewezen. De ex-Ajacied voelt zich op zijn plaats in het hart van de Manchester United-defensie.

Blind: 'Ik heb aangetoond dat het niet om kracht draait'

Met zijn lengte van 1 meter 80 heeft Blind niet het typische postuur van een verdediger in de Premier League. De keuze van manager Louis van Gaal om zijn landgenoot als centrumverdediger te laten spelen riep dan ook weerstand op bij de buitenwereld, maar de storm met kritiek is inmiddels gaan liggen. 'Ik heb aangetoond dat het niet alleen om kracht gaat, maar ook om tactisch inzicht en het kiezen van de juiste positie', zegt Blind op de clubsite.

Zijn verleden als verdedigende middenvelder en linksback helpt hem ook bij zijn huidige rol, erkent The Mancunian. 'Ik probeer ook aanvallend mee te denken, al is dat niet altijd mogelijk. Het is mijn primaire taak om onze middenvelders in te spelen, zodat we van daaruit kunnen voetballen.'

Memphis
Een van de spelers die in de laatste fase voor creatieve impulsen moet zorgen bij United is Memphis Depay. De Nederlander, die de voorbije zomer overkwam van PSV, lijkt de smaak inmiddels te pakken te hebben op Old Trafford. Dat Memphis zijn klasse niet direct etaleerde, kwam niet als een verrassing voor Blind. 'Het is lastig te zeggen hoeveel tijd iemand nodig heeft om zich aan te passen. Dat is per speler anders.'

De 22-jarige aanvaller stond de laatste vier duels in de basis en maakte met name in de thuiswedstrijd tegen FC Midtjylland (5-1 zege) indruk. 'Ik denk dat de rechtsback van Midtjylland niet blij was met Memphis die avond', doelt Blind op dat Europa League-duel. 'Ik gun hem het succes. Hij werkt ontzettend hard en eist veel van zichzelf. Hij wordt steeds beter. Memphis is niet alleen een goede speler, maar ook een goed mens', aldus Blind, die woensdagavond in actie komt in de thuiswedstrijd tegen Watford (aftrap 21.00 uur).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.