Rashford, van scholier tot superster in 180 minuten

Marcus wie? Dat was de eerste reflex vorige week donderdagavond. De aanvaller had nog geen Wikipedia-pagina, nul ervaring in het profvoetbal en zat aanvankelijk op de tribune. Totdat Anthony Martial in de warming-up van het Europa League-duel met FC Midtjylland geblesseerd afhaakte. Louis van Gaal legde zijn lot in handen van een tiener die de meeste toeschouwers op Old Trafford nog nooit hadden gezien. Marcus Rashford dus, een scholier die zondagavond na zijn twee goals tegen Arsenal vroeg naar bed ging omdat hij een dag later fris wilde zijn voor een examen scheikunde. 

Rashford, van scholier tot superster in 180 minuten

Helemaal uit het niets komt de nieuwe held van Manchester United niet. Louis van Gaal haalde de achttienjarige spits eind november al twee keer bij de selectie voor de competitieduels met Watford en Leicester City, maar toen bleef het bij toekijken. 

Rashford is een in Manchester opgegroeide jongen die  al op jonge leeftijd opviel als jeugdspeler van Fletcher Moss Rangers, de amateurclub waar ook veel andere United-spelers zijn begonnen met voetballen. Rashford trainde als talentje afwisselend mee met Manchester United en Manchester City en koos uiteindelijk voor United omdat het trainingsprogramma daar meer was afgestemd op het individu. Een blauwdruk voor de hele jeugd, ooit opgesteld door René Meulensteen.

Bekijk hier al onze video's