Van Gaal schittert bij Lucky TV, Infantino kocht stemmen

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Van Gaal schittert bij Lucky TV, Infantino kocht stemmen

• Ook bij Lucky TV steelt Louis van Gaal de show!

De geweldige parodie van Lucky TV op de schwalbe van Louis van Gaal. Briljant!

Geplaatst door Voetbal International op maandag 29 februari 2016

'Gianni Infantino is enkel verkozen omdat hij meer stemmen heeft gekocht dan de sjeik. Ik hoop dat hij me schorst omdat ik dit heb gezegd, het zou voor mij een eer zijn.'
• Aan het woord is Maurizio Zamparini, voorzitter van Palermo. Volgens hem is er weinig veranderd bij de FIFA. 'Het systeem verandert niet en de nieuwe voorzitter van de wereldvoetbalbond, de baas van de bureaucraten, maakt er sinds het begin al deel van uit.' (Radio Bruno)

'Ik heb al heel wat debutanten gezien, maar niet één zoals hij. Het is een ongelooflijke start voor hem.'
Juan Mata is enorm onder de indruk van de achttienjarige Marcus Rashford, die tijdens zijn eerste twee wedstrijden in de hoofdmacht van Manchester United in totaal vier keer scoorde. 'Voor ons als medespelers is het geweldig om te zien wat het voor hem en de andere jonge jongens betekent om door te breken. Wat Marcus liet zien heeft iedereen een boost gegeven.'

'Als Manchester City geen kampioen wordt en Leicester City of Tottenham Hotspur wel, dan moet Arsène Wenger echt vertrekken.'
Paul Merson vindt dat de positie van Arsène Wenger onhoudbaar wordt als de manager Arsenal niet leidt naar het kampioenschap. Met nog elf duels voor de boeg bedraagt de achterstand van de Noord-Londense club op koploper Leicester City vijf punten, terwijl aartsrivaal Tottenham Hotspur drie punten voorsprong heeft. Merson speelde twaalf seizoenen voor Arsenal en is nu werkzaam voor Sky Sports.

'Je kunt zien dat Van Gaal vroeger gymleraar is geweest en aan judo heeft gedaan. Hij viel perfect. Ik heb trouwens ook wel eens gejudood, ik zou dat ook wel kunnen.'
Guus Hiddink was onder de indruk van de valtechniek van Louis van Gaal, zo liet hij zich ontvallen in aanloop naar het Premier League-duel met Norwich City van dinsdagavond. De manager van Manchester United imiteerde langs de zijlijn de 'schwalbe' van Alexis Sánchez.

'Wij willen onze jeugdspelers toch stimuleren om gemotiveerd te blijven en te blijven geloven in eerlijk spel.'
Valencia Onder-19 werd vorige week uitgeschakeld in de UEFA Youth League door een scheidsrechterlijke dwaling. Een van de strafschoppen van de Spanjaarden was namelijk over de lijn (zie video hieronder), maar werd door de scheidsrechter afgekeurd. Valencia ging direct in beroep tegen de zaak, maar de UEFA heeft dat beroep afgewezen. (clubsite Valencia)

• Het gaat niet best met Aston Villa. De ploeg van Leandro Bacuna staat stijf onderaan in Engeland en verloor ook zijn laatste twee competitieduels. Als het veldspel niet zo lekker loopt, kunnen dode spelmomenten vaak uitkomst bieden bij het scoren. De ploeg van Remi Garde wist de afgelopen twee wedstrijden echter geen enkele corner (!) te verdienen.

'Ik ga vanavond niet feesten, ik heb een examen scheikunde morgen.'
Marcus Rashford schoot Manchester United zondag voor de tweede keer in vier dagen met twee doelpunten naar de overwinning. De achttienjarige spits ging echter niet de stad in om zijn briljante prestatie tegen Arsenal (3-2 zege) te vieren, maar moest met zijn neus in de scheikundeboeken.

• Kersvers FIFA-voorzitter Gianni Infantino speelde maandag een vriendschappelijk potje voetbal met verschillende legendarische oud-profs. Onder anderen Robert Pires, Michel Salgado en Clarence Seedorf stonden met de Zwitser op het veld.

Mounir El Hamdaoui heeft het op zijn heupen bij zijn club Umm Salal. De aanvaller, die in januari plotseling vertrok bij AZ, maakte zondag in het duel met Al-Gharaffa een hattrick. De spits mocht de wedstrijdbal mee naar huis nemen, maar zijn doelpunten leverden zijn club niet de drie punten op. Het duel eindigde in 4-4.

• De term lucky wordt soms in één adem aan Ajax gekoppeld. Gezien de recente goals van Arek Milik ontpopt de Pool zich tot een echte Ajax-spits. Bij zijn laatste vier doelpunten ging de bal er namelijk in via de binnenkant van de paal, al kan je altijd discussiëren of het geluk of precisie is. Overigens scoorde Davy Klaassen zondag tegen AZ ook via binnenkant paal…  Lucky Ajax? 

• Op de bank van AS Roma verveelt Francesco Totti zich dood. De oude strijder mag dan in de herfst van zijn carrière zitten, de kwajongen is allerminst uit hem verdwenen. Tijdens het duel met Empoli gebruikte hij wat water voor een practical joke.

'Dat je niet altijd van Barcelona kunt winnen lijkt me duidelijk, maar we kunnen het ook niet meer van IJsland, Tsjechië en Molde, terwijl NEC, PEC en Vitesse vastlopen tegen Excelsior, Cambuur en Willem II.'
Johan Cruijff wil af van 'het gezeur over realistisch zijn omdat het buitenland meer geld heeft'. Volgens de oud-international ligt het probleem dieper, namelijk bij de trainer die een afwachtende tactiek de voorkeur geven. (De Telegraaf)

• Voor het resultaat maakte het natuurlijk niet veel uit, maar de 35-jarige Luiz Carlos zal toch enige genoegdoening hebben overgehouden aan zijn doelpunt van zaterdag. Want terwijl Ceará nog de 3-0 aan het bejubelen was, sloeg hij direct vanaf de aftrap toe. De schitterende eretreffer voor Guarany de Sobral temperde de vreugde van de thuisploeg wel.

'Als je niet aanvalt, dan heb je ook geen Huntelaar nodig op het veld. En hij wisselt Huntelaar als Max Meyer en Leroy Sané erin komen…'
• Zondag kwam Klaas-Jan Huntelaar tegen Eintracht Frankfurt (0-0) niet in het spel voor. De Duitse oud-international Lothar Matthäus snapte wel waarom en wees daarbij met de beschuldigende vinger naar Schalke 04-trainer André Breitenreiter. (Sky Deutschland)

Stijn Vreven moest zondag op de tribune plaatsnemen na een akkefietje. Maar de Belgische bond zal zich ongetwijfeld iets anders hebben voorgesteld van de straf voor de trainer van Waasland-Beveren. De voormalige rechtsback van FC Utrecht zat namelijk weliswaar op de tribune, maar wel slechts anderhalve meter verwijderd van de bank. Vreven hoefde dus weinig moeite te doen om zijn vervanger Herman Vermeulen iets in te fluisteren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.