Rothwell mogelijk de volgende in debutantenbal Van Gaal

Reacties

Louis van Gaal heeft de 21-jarige jeugdspeler Joe Rothwell opgenomen in de selectie van Manchester United voor het duel met Watford woensdagavond (21.00 uur). Rothwell kan de zevende debutant in de laatste zes wedstrijden onder Van Gaal worden.

Rothwell mogelijk de volgende in debutantenbal Van Gaal

De Amsterdamse manager moet door de waslijst aan blessures bij United de laatste tijd noodgedwongen veel teruggrijpen op spelers uit de jeugdopleiding. Middenvelders Bastian Schweinsteiger, Michael Carrick en Marouane Fellaini maken deel uit van de groep van vijftien spelers die ontbreken tegen Watford, waardoor er een plek op de bank vrijkomt voor Rothwell.

Het zijn echter niet alleen de blessures die de doorstroming van jeugdspelers naar het eerste elftal in een stroomversnelling brengen. Het invoegen van jonge spelers is een belangrijk onderdeel van de filosofie van Van Gaal. 'Dat is waarvoor de club mij heeft aangesteld', zei de 64-jarige Amsterdammer daar eerder over. 'Jonge spelers brengen frisse energie in het elftal en stimuleren de andere spelers'.

Opvallend is hoe de onervaren jongelingen zich staande houden bij het grote United. Marcus Rashford is daar met vier doelpunten in zijn eerste twee duels het meest extreme voorbeeld van, maar ook onder anderen Cameron Borthwick-Jackson, Paddy McNair, Guillermo Varela, Joe Riley, Donald Love en Timothy Fosu-Mensah kenden geen plankenkoorts.

De 21-jarige Rothwell werd de afgelopen jaren verhuurd aan FC Blackpool en Barnsley, maar wacht nog steeds op zijn debuut bij United. Dit seizoen speelt hij bij United Onder-21, waar hij op 11 februari scoorde tegen Manchester City. De middenvelder doorliep alle nationale jeugdelftallen van Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.