Blessure Origi smet op eclatante derbyzege Liverpool

De Merseyside-derby is woensdagavond een prooi geworden voor Liverpool. The Reds wonnen met liefst 4-0 van stadgenoot Everton, maar verloor Divock Origi - de man in vorm - met een zware enkelblessure.

Liverpool had in eigen huis aan de laatste paar minuten voor rust genoeg om het duel naar zich toe te trekken. James Milner was de vormgever van de twee doelpunten kort voor de pauze en daarmee tekende hij voor zijn tiende en elfde assist van dit kalenderjaar.

De Engelsman bereidde in de 43ste minuut de kopgoal van Origi voor met een afgemeten voorzet vanaf de rechterkant en vijf minuten later kwam de 2-0 van Mamadou Sakho via datzelfde beproefde recept tot stand. Dit keer kwam de voorzet van de linkerkant, waarna de verdediger enkel nog tegen de bal hoefde te lopen.

Met die veilige marge was het prettig voetballen voor Liverpool, totdat Everton-verdediger Ramiro Funes Mori zijn frustraties botvierde op Origi. De Argentijn trapte op de enkel van de Belg en kreeg een directe rode prent voor die grove charge. De aanvaller moest per brancard van het veld met een ernstig aanziende enkelblessure en moet vrezen voor een langdurige afwezigheid en mogelijk zijn EK-deelname.

Daniel Sturridge verving Origi - die met de goal tegen Everton meegerekend vijf wedstrijden op rij trefzeker was - en liet zich direct gelden door in de 61ste minuut de 3-0 binnen te schieten. Dat deed de aanvaller op aangeven van Lucas Leiva, die hem vrij voor het doel zette met een splijtende pass. Het slotakkoord was in de 76ste minuut voor Philippe Coutinho: 4-0. Daarmee komt Liverpool op 54 punten en dat is goed voor de zevende plaats. Everton is elfde met 41 punten.