Barry kan in derby Premier League-record evenaren

Reacties

Voor Gareth Barry krijgt de Merseyside-derby tussen Everton en Liverpool woensdagavond (21.00 uur aftrap) mogelijk een extra bijzonder tintje. De 35-jarige middenvelder kan opgaan voor zijn 571ste basisplaats in de Premier League, een evenaring van een record van doelman David James.

Barry kan in derby Premier League-record evenaren

De spelverdeler van Everton is al sinds 1998 actief op het hoogste Engelse niveau. In dat jaar maakt Barry zijn debuut in de hoofdmacht van Aston Villa, de club die hij pas in de zomer van 2009 zou verlaten voor een avontuur bij Manchester City.

Sinds 2013 voetbalt Barry zijn wedstrijden in het blauw-wit van de club uit Liverpool - eerst op huurbasis, na één seizoen transfervrij overgenomen van The Citizens. Ook in Goodison Park reeg de 53-voudig international de basisplaatsen aaneen.

Zijn loopbaan bracht hem aan de top van het klassement van meeste basisplaatsen in de Premier League, kort achter goalie James. De oud-contractspeler van onder meer Watford, Liverpool, Aston Villa, West Ham United, Manchester City, Portsmouth, Bristol City, AFC Bournemouth reikte tot 571 optredens als basisspeler en daarmee hield hij Frank Lampard, Ryan Giggs en Gary Speed ver achter zich.

Meeste basisplaatsen in de Premier League
Speler Basisplaatsen
1. David James 571
2. Gareth Barry 570
3. Frank Lampard 546
4. Ryan Giggs 522
5. Gary Speed 521
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.