Blatter pleit voor extra assistent-scheidsrechters

Sepp Blatter is tegenstander van technologie als hulpmiddel voor de scheidsrechter. De FIFA-president wil een Europa League-experiment breder invoeren.

Blatter pleit voor extra assistent-scheidsrechters

De FIFA komt deze week in een extra zitting bijeen om onder meer te spreken over de veelbesproken handsbal van Thierry Henry. Het verzoek van Ierland om als 33ste land te worden toegevoegd staat op de agenda, evenals enkele methoden om dergelijke voorvallen te voorkomen.

Blatter is een tegenstander van het gebruik van televisiebeelden om eventuele discutabele beslissingen tegen het licht te houden. 'Met technologie moet je de wedstrijd stilleggen, om naar de beelden te kijken', aldus de FIFA-president in Johannesburg. 'Op dit moment denk ik aan meer assistent-scheidsrechters.

'We moeten het menselijke gezicht van het voetbal behouden en ons niet verliezen in de technologie. Misschien dat iemand op de achterlijn de handsbal tijdens Frankrijk-Ierland had gezien', refereerde Blatter aan het experiment dat wordt gehouden in de Europa League.

Blatter denkt voorvallen als die van Henry te kunnen voorkomen met extra assistent-scheidsrechters. De Franse aanvaller nam de bal met de hand mee en bood daarna William Gallas de gelegenheid Frankrijk ten koste van Ierland naar het WK te helpen.

Als het aan Blatter ligt, stemt de internationale spelregelcommissie (IFAB) in maart in met zijn voorstel. 'Als de FIFA-president op de stoel van de IFAB zou zitten, zouden we extra assistenten krijgen. We moeten bekijken of het uitvoerbaar, aan te bevelen en realistisch is. We moeten wat aan de wedstrijdleiding doen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen