Blatter doet verhaal Beckenbauer af als 'absurd'

Reacties

De Duitse bond moet volgens Sepp Blatter met een ander verhaal komen over de dubieuze betalingen rond de toewijzing van het WK van 2006 aan Duitsland. De verklaring van Franz Beckenbauer snijdt in elk geval geen hout, vindt de geschorste FIFA-president.

Blatter doet verhaal Beckenbauer af als 'absurd'

In Duitsland wordt nog immer gezocht naar de precieze achtergrond van de miljoenen, die voor de toewijzing in 2005 werden overgemaakt naar de FIFA. De vraag is of het geld gebruikt is als smeergeld.

Beckenbauer, voorzitter van het organisatiecomité, heeft dat tegengesproken. Volgens de oud-international was het geld een voorschot aan de wereldvoetbalbond, die de WK-organisatie in een later stadium 170 miljoen euro zou doen toekomen.

Maar er zijn vraagtekens over deze verklaring, die eerder al onderuit werd gehaald door voormalig bondsvoorzitter Theo Zwanziger. Blatter heeft het verhaal van Beckenbauer vrijdag afgedaan als 'absurd'. De geschorste FIFA-president was daarover in Der Spiegel heel duidelijk: 'Geld betalen om geld te krijgen? Nee, daarvan is geen sprake bij de FIFA.'

Volgens Blatter moet de Duitse bond opheldering brengen in deze zaak. 'Er moeten documenten aanwezig zijn over wat er met dat geld werkelijk is gedaan. Als de documenten er niet meer zijn, dan moet toenadering worden gezocht tot de FIFA en moeten we er samen werk van maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.