Bizar beleid Zamparini eist volgende slachtoffer bij Palermo

Reacties

Palermo zet Walter Novellino (62), begin maart de opvolger van Giuseppe Iachini, al na vier wedstrijden weer op straat. De controversiële eigenaar Maurizio Zamparini staat daardoor in dit seizoen alleen al voor zijn negende trainerswissel.

Bizar beleid Zamparini eist volgende slachtoffer bij Palermo

De ex-hoofdcoach van onder meer Napoli, Sampdoria, Torino en Livorno sloot met zijn aanstelling achteraan in het rijtje met de namen van Iachini (tweemaal), Davide Ballardini (nu topkandidaat om weer terug te keren), Guillermo Barros Schelotto, Fabiano Viviani, Giovanni Bosi (eveneens tweemaal) en Giovanni Tedesco. Allen hielden zij het slechts kortstondig vol bij de huidige nummer achttien van de Serie A.

Novellino hield het amper een maand vol. De Italiaan had Palermo op 13 maart voor het eerst onder zijn leiding tijdens het duel met Napoli (1-0 nederlaag) en kon na de 3-0 nederlaag tegen Lazio alweer zijn biezen pakken. Tussendoor werd nog verloren van Chievo Verona (3-1) en een keer doelpuntloos gelijkgespeeld tegen Empoli.

Voor eigenaar Zamparini is het al zijn 61ste trainerswissel, gerekend over zijn periodes bij Venezia (1987-2002) en Palermo (2002-heden). Dit seizoen deed de bestuurder al meer trainerswissels (negen) dan dat er overwinningen werden geboekt in de competitie (zeven).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.