Vuurwerkrellen ontsieren succesvol Lazio-debuut Inzaghi

Lazio heeft het debuut van trainer Simone Inzaghi glans gegeven door Palermo met 3-0 te verslaan, maar het Serie A-duel werd ontsierd door vuurwerkrellen.

Miroslav Klose was de grote man bij de bezoekers uit Rome. De Duitse spits had in de vijftiende minuut al twee treffers achter zijn naam en verdubbelde daarmee zijn seizoenstotaal. Met die 0-2 voorsprong haalde Lazio de rust. Palermo-spits Alberto Gilardino trof nog wel doel, maar werd teruggefloten omdat aangever Gastón Brugman zich in buitenspelpositie bevond toen hij in balbezit kwam.

De gang van zaken zette kwaad bloed bij de thuissupporters, die zagen dat hun club ook na rust amper gevaarlijk kon worden voor het doel van keeper Federico Marchetti. Een deel van de toeschouwers koelde de woede door vuurwerk en stoeltjes in het strafschopgebied van de Palermo-goalie Stefano Sorrentino te gooien. Toen een projectiel tot ontploffing kwam, luttele seconden nadat aanvaller Antonio Candreva er langs was gelopen was de maat vol. Scheidsrechter Andrea Gervasoni legde het duel daarop voor enkele minuten stil in de zestigste minuut.

Na de hervatting kwam Lazio nog aan de 0-3. Het was Felipe Anderson die, na doorkoppen van Klose, alleen op Sorrentino afging en scoorde. Daarmee bezorgde hij Inzaghi, vervanger van de vorige week ontslagen Stefano Pioli, een uitstekende debuutwedstrijd. De Romeinen kwamen zonder de inbreng van Stefan de Vrij, Edson Braafheid, Ricardo Kishna (blessures) en Wesley Hoedt (geschorst) op 45 punten en dat is goed voor een achtste plaats. Palermo blijft met 28 punten achttiende.