Roma vernedert Lazio, De Roon velt Milan

AS Roma heeft Lazio in de Romeinse derby op een pak slaag getrakteerd. Marten de Roon won met Atalanta Bergamo verrassend van AC Milan.

Lazio - AS Roma 1-4
De Derby della Capitale vond plaats in een vrij desolate sfeer, want de fanatieke fans van beide clubs hadden besloten de kraker te boycotten. Wesley Hoedt en Edson Braafheid waren als basisspelers aan Lazio-zijde wel van de partij.

De twee Nederlandse verdedigers beleefden een moeizame eerste helft, waarin Roma na een kwartier op voorsprong kwam via een kopbal van Stephan El Shaarawy (foto). Vlak voor rust had Miralem Pjanic de tweede goal op zijn schoen, maar zijn knal strandde op de paal.

Via een intikker van invaller Edin Dzeko kwam Roma in de 64ste minuut alsnog op 0-2. Pas daarna mengde Lazio zich in de wedstrijd. De Biancocelesti raakten in een tijdsbestek van enkele minuten het aluminium via Hoedt en Marco Parolo, die in de 75ste minuut alsnog scoorde op aangeven van Miroslav Klose. Van een lichtblauw slotoffensief kwam het echter niet. In de 83ste minuut maakte Alessandro Florenzi namelijk de 1-3. Diego Perotti vergrootte de marge vlak voor tijd door geplaatst de 1-4 binnen te schieten. Hoedt kon zijn frustraties daarna niet meer in bedwang houden en hij kreeg rood (2x geel) na een keiharde overtreding op Florenzi.

Roma verstevigt door de zege de derde plaats, omdat achtervolger Fiorentina niet verder kwam dan 1-1 tegen Sampdoria. De Giallorossi hebben 63 punten, vier minder dan nummer twee Napoli en zeven meer dan Fiorentina. Lazio staat achtste.

Atalanta Bergamo - AC Milan 2-1
Milan kwam op bezoek bij de club van basisspeler Marten de Roon al in de vijfde minuut op voorsprong via een door Luiz Adriano benutte penalty. Atalanta kwam vlak voor de pauze langszij via een fenomenale goal van Mauricio Pinilla, die scoorde met een omhaal in de kruising.

Achttien minuten na de pauze kwam Atalanta op voorsprong. De Roon stond aan de basis van de goal, want hij speelde doelpuntenmaker Alejandro Gómez vrij. Van die tegenslag herpakte Milan zich niet, waardoor Atalanta drie belangrijke punten pakte in de strijd tegen degradatie. Milan blijft zesde en heeft al negen verliespunten meer dan nummer vijf Internazionale, dat zondagavond Torino ontvangt.