Bilic maakt vertrek bekend en looft Sneijder

Reacties

Slaven Bilic heeft bevestigd dat hij volgend seizoen geen manager meer is van Besiktas. De Kroatische coach lijkt op weg naar de Premier League.

Bilic maakt vertrek bekend en looft Sneijder

Onlangs verschenen in de Turkse pers al geruchten over een direct vertrek van de voormalige coach van Lokomotiv Moskou en Kroatië, maar zover kwam het niet. Zondag zag hij hoe Galatasaray mede door een fraaie goal van Wesley Sneijder met 2-0 won, waardoor Besiktas volgend jaar zeker niet in de Champions League zal uitkomen.

'Ik ben hier volgend seizoen geen manager meer', erkende Bilic na afloop tijdens een persconferentie. 'Maar toch kijk ik trots achterom naar mijn prestaties hier', aldus de 46-jarige Kroaat, die op weg lijkt naar West Ham United. Daar zou de voormalige verdediger, die in de periode 1996/97 uitkwam voor de Londenaren, de opvolger moeten worden van Sam Allardyce. Zijn contract werd niet verlengd.

Bilic was zondag na afloop van de nederlaag uitermate lovend over Sneijder. Volgens de Kroaat maakte de Nederlander het verschil. 'Hij was met zijn ervaring en die goal de doorslaggevende factor. Hij heeft bij Ajax, Internazionale, Real Madrid, de Nederlandse ploeg en nu bij Galatasaray altijd dit soort goals gemaakt. Hij deed en doet dat overal. Dat stukje ervaring is net wat wij missen.'

Door de zege stevent Sneijder met Galatasaray af op de titel in Turkije. Mocht het Fenerbahçe van Dirk Kuijt maandagavond op bezoek bij Basaksehir punten verspelen, is die titel al een feit aangezien het verschil nu zes punten bedraagt. Besiktas kan met alleen nog een duel met Gençlerbirligi ook Fener, dat vier punten meer heeft, niet meer achterhalen.

Bekijk hier de goal van Sneijder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.