Bilbao zet tegen Amrabat stap richting miljoenenbal

Athletic de Bilbao heeft de vierde plek in de Spaanse Primera División verstevigd door een 3-0 zege op Málaga. Bij de bezoekers kon Nordin Amrabat de verliespartij niet voorkomen.

Al na vier minuten kwam Bilbao op voorsprong. Arits Adúriz (foto) kopte bij de eerste paal raak na een corner van Markel Susaeta. Ook in de tweede helft was het genoemde duo al snel goed voor een treffer. Vanwege gestuntel van de Málaga-verdediging kon Susaeta binnen een minuut eenvoudig breedleggen en Adúriz al even gemakkelijk binnentikken: 2-0. Een fout van doelman Willy, hij liet de inzet van Ander Herrera knullig door zijn benen glippen, betekende de 3-0 eindstand.

Door de zege is Bilbao nu de nummer vier van Spanje  met zes punten voorsprong op nummer vijf Sevilla. Mocht die voorsprong behouden blijven dan mag Bilbao volgend seizoen via de voorronden proberen zich te kwalificeren voor de Champions League.

Amrabat & co bezetten de elfde plaats. Helemaal zeker van handhaving is de ploeg nog niet. De voorsprong op nummer achttien Getafe is maar zeven punten. Amrabat was ook vanavond weer een van de lichtpuntjes bij Málaga. Hij was dreigend en toonde een gezonde portie agressie. Niet voor niets wil Málaga de huurling van Galatasaray daarom ook definitief overnemen. Tot een akkoord kwam het nog niet.

Klik hier voor de samenvatting van Sport1.