Bilbao toont veerkracht tegen Augsburg en grijpt de leiding

Athletic de Bilbao heeft de leiding genomen in Groep L van de Europa League, waarin ook AZ actief is. De Basken toonden na rust veerkracht tegen FC Augsburg (3-1).

De Duitsers, waar aanvoerder Paul Verhaegh de hele wedstrijd speelde, kwamen via Halil Altintop op voorsprong. Na rust ontpopte Aritz Aduriz (foto) zich tot de held bij de thuisclub. De spits, die recent nog een hattrick maakte tegen Barcelona in de strijd om de Spaanse Super Cup, boog met twee treffers hoogstpersoonlijk de achterstand om in een voorsprong. Aduriz had ook een aandeel in de derde treffer van zijn ploeg, waarbij Markel Susaeta de bal opppikte en fraai de eindstand bepaalde.

Athletic de Bilbao leidt nu op doelsaldo in Groep L. Over twee weken gaat de Spaanse club op bezoek bij AZ, dat met 3-2 verloor op bezoek bij Partizan Belgrado.