Bijrol voor nieuweling Arda in Messi-show bij Barcelona

Reacties

Barcelona is in elk geval voor een dag koploper in de Primera División. Ondanks vele gemiste kansen viel de overwinning op Granada nog ruim uit (4-0).

Bijrol voor nieuweling Arda in Messi-show bij Barcelona

Bij Barcelona maakten Aleix Vidal en Arda Turan hun competitiedebuut, na woensdag al in actie te zijn gekomen tegen Espanyol in de strijd om de Copa del Rey (4-1). De Turk drukte meteen zijn stempel met een assist op de openingstreffer en een overstapje bij de derde goal van de thuisclub, maar het was toch weer één man die de hoofdrol vertolkte.

Na twee goals en twee assists tegen Espanyol was Messi al na zeven minuten het eindstation van een doeltreffende aanval en tikte hij op aangeven van Luis Suárez ook al snel de tweede treffer binnen. Diezelfde Suárez was er grotendeels verantwoordelijk voor dat de score voor rust niet verder opliep. Van de vele missers was die op aangeven van Neymar de grootste. Na het passeren van keeper Andrés Fernández trapte hij met zijn scheenbeen naast het lege doel.

Ook Neymar miste na een klein uur een grote kans, toen hij na het overstapje van Arda vrije doortocht had en de paal raakte. Maar Messi duwde de rebound binnen voordat Matheus Dória bij de bal kon (3-0). De vierde Barcelona-treffer was de eerste dit kalenderjaar waar de Argentijn geen voetje in had. Na een assist van Suárez bleef Messi in buitenspelpositie wijselijk van de bal af, waarna Neymar bij de tweede paal kon afwerken in het dak van het doel.

Neymar is door zijn treffer samen met Suárez topscorer in de Primera División (vijftien goals), maar Messi stoomt door zijn hattrick ook op met een totaal nu van negen. Met z'n drieën scoorden ze al bijna twee keer zo vaak (39 keer) als nummer zeventien Granada dit seizoen met het hele team (twintig keer). Achtervolgers Atlético (uit tegen Celta de Vigo) en Real Madrid (thuis tegen Deportivo La Coruña) komen later nog in actie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.