Messi nu één-op-één in duels voor Barcelona in Camp Nou

Reacties

Lionel Messi was woensdagavond - samen met Andrés Iniesta - de grote uitblinker bij Barcelona in het verhitte bekerduel met Espanyol (4-1 zege). De Argentijn tekende met twee goals én twee assists voor zijn eerste wapenfeiten van het nieuwe jaar.

Messi nu één-op-één in duels voor Barcelona in Camp Nou

Met die twee goals tegen Espanyol zorgde Messi voor een fraaie statistiek in zijn loopbaan bij Barcelona. In 241 wedstrijden die hij namens de Catalanen in Camp Nou afwerkte maakte de 28-jarige aanvaller 241 doelpunten. Zijn 81 assists die daar nog bij komen maken dat Messi gemiddeld per thuiswedstrijd bij 1,34 doelpunten betrokken is.

Zijn productie in Camp Nou overstijgt zelfs het één-op-één-gemiddelde als we ook zijn interland met Argentinië tegen Algerije uit 2007 meerekenen. Dat vriendschappelijke duel werd destijds in de zomer afgewerkt in Camp Nou. De Argentijnen zegevierden met 4-3, mede door twee treffers van Messi. Zodoende staat zijn totaalbalans op 243 goals in 242 optredens in de Catalaanse voetbaltempel.

In de eerste vijf seizoenen van Messi bij Barcelona lag het gemiddelde van Messi ver onder één doelpunt per thuiswedstrijd, maar vanaf 2009/10 - de tweede jaargang onder stertrainer Pep Guardiola - nam zijn productie een hoge vlucht en finishte hij telkens op een moyenne van minstens één goal per duel. Uitschieter was het seizoen 2011/12, toen hij in 27 thuisduels 46 doelpunten maakte (1,7 gemiddeld).

Evenaring eigen record
Messi evenaarde tegen Espanyol ook zijn zeldzame prestatie uit het seizoen 2011/12. Met zijn goals van woensdag in het bekertoernooi heeft hij dit seizoen in alle zes competities gescoord waarin hij met Barcelona uitkwam: de Spaanse en Europese Super Cup, La Liga, de Champions League het WK voor clubteams en dus de strijd om de Copa del Rey. Eerder was het in de historie van het Spaanse voetbal alleen voormalig ploeggenoot Pedro ooit gelukt om in één seizoen in zes verschillende competities te scoren (jaargang 2009/10).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.