'Beste periode Atlético ooit, dus moeilijker in team te komen'

Toby Alderweireld kwam sinds zijn overstap van Ajax naar Atlético Madrid nog niet in actie voor de Spanjaarden, maar laat in Belgische media weten dat hij zich nog niet al te druk maakt.

'Beste periode Atlético ooit, dus moeilijker in team te komen'

Vanaf de bank moet de 24-jarige verdediger lijdzaam toezien hoe zijn ploeggenoten het geweldig doen. Atlético won, net als Barcelona, alle acht competitiewedstrijden en zijn eerste twee groepsduels in de Champions League.

'De ploeg kent inderdaad zijn beste periode ooit, dan is het altijd moeilijker om in de ploeg te komen. Toch heb ik het gevoel dat ik er heel dichtbij zit. De fysieke arbeid op training is in ieder geval bijzonder hoog, dus voorlopig heb ik geen conditionele achterstand of zo', laat Alderweireld weten vanuit het trainingskamp van de Belgische ploeg.

Hij houdt dan ook vertrouwen in eigen kunnen. 'Voorlopig panikeer ik nog niet, al is het natuurlijk niet leuk', aldus Alderweireld. 'Mijn kansen komen nog. Als je hard werkt, kom je er zeker.' Vrijdag speelt hij waarschijnlijk wel. Wanneer België het opneemt tegen Kroatië is de kans groot dat Alderweireld als rechtsback begint bij De Rode Duivels. België heeft in dat duel aan een punt genoeg om het WK te halen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen