Maximale score Atlético Madrid na simpele winst

Atlético Madrid heeft ook de vierde competitiewedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Almería werd met 4-2 simpel aan de kant gezet.

Toby Alderweireld, die werd overgenomen van Ajax, ontbrak in de wedstrijdselectie van Atlético. Ook zonder de Belgische verdediger nam de thuisclub al na een kwartier de leiding. David Villa volleerde de bal met links in het doel. Vanaf de strafschopstip tilde Diego Costa de stand naar 2-0. Een treffer van Rodri bezorgde Almería bij rust nog hoop op een goede afloop.

Atlético klaarde de klus echter vlot. Vanuit een ingestudeerde vrije trap bracht Tiago Atlético na 64 minuten op een 3-1 voorsprong. Drie minuten later lag ook de 4-1 erin. Na een fraaie aanval kon Raúl García van dichtbij kon scoren. In de slotfase bepaalde Aleix Vidal de eindstand nog op 4-2.

Na vier competitiewedstrijden is de club uit Madrid daardoor nog steeds zonder puntenverlies. Ook het doelsaldo is indrukwekkend. In vier duels wist de ploeg van trainer Diego Simeone maar liefst veertien keer te scoren, terwijl er vier treffers werden geïncasseerd. Barcelona, Real Madrid en Villarreal haalden allen negen punten uit de eerste drie duels. Het trio komt vanavond in actie.