Alderweireld: 'Atlético een van de beste clubs van Europa'

Toby Alderweireld gaat bij zijn nieuwe club Atlético Madrid met rugnummer drie spelen. De Belgische verdediger ondertekende een vierjarig contract, nadat hij eerder al de medische keuring doorstond.

Alderweireld: 'Atlético een van de beste clubs van Europa'

'Ik wilde niets liever dan naar een van de beste clubs van Europa', zegt de 24-jarige Alderweireld in het eerste interview op de website van zijn nieuwe club. 'Ik ben enorm blij dat ik onderdeel van deze mooie club mag uitmaken.'

Alderweireld had in Amsterdam nog een contract tot medio 2014. Ajax en de Madrilenen bereikten eerder al een akkoord over een transfersom van zeven miljoen euro.

De 23-voudig international van België kwam in 2004 als jeugdspeler naar Ajax, dat toen een samenwerking had met Germinal Beerschot Antwerpen. In de laatste jaren groeide Alderweireld uit tot steunpilaar van de Amsterdamse ploeg. In totaal speelde hij 128 competitieduels, waarin hij zeven keer trefzeker was.

Alderweireld won met Ajax de laatste drie seizoenen de landstitel. Dit seizoen kon hij de Johan Cruijff Schaal op zijn palmares bijschrijven, terwijl in 2010 de KNVB-beker al was gewonnen door de Ajacied. Dit seizoen speelde Alderweireld de eerste vier competitieduels.

Met Atlético, de Spaanse nummer drie van afgelopen seizoen, komt Alderweireld uit in de Champions League tegen FC Porto (Portugal), Zenit Sint-Petersburg (Rusland) en Austria Wien (Oostenrijk).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen