Ervaren Demichelis vertrekt al na twee maanden naar City

Martin Demichelis speelt de komende twee seizoenen voor Manchester City. De Argentijnse verdediger tekende een aantal maanden geleden nog een éénjarig contract bij Atlético Madrid, maar kiest uiteindelijk voor een hereniging met Manuel Pellegrini.

Ervaren Demichelis vertrekt al na twee maanden naar City

De 32-jarige Demichelis werkte afgelopen twee seizoenen bij Málaga al samen met de Chileense oefenmeester, terwijl ze in het verleden ook samenwerkte bij River Plate. 'Dit was een mooie kans om eindelijk in de Premier League te gaan spelen', aldus Demichelis op de clubwebsite.

Het is niet bekend hoeveel de Engelse grootmacht precies heeft betaald. Volgens diverse media zou het bedrag rond de vier miljoen euro liggen. Voor de Madrilenen een waanzinnige deal aangezien de club hem enkele maanden terug transfervrij binnenhaalde.

De ervaren centrumverdediger speelde sinds zijn komst in Madrid geen enkele officiële wedstrijd. In het verleden speelde de robuuste Argentijn zes seizoenen voor Bayern München.

In Madrid is Toby Alderweireld de opvolger van Demichelis. De Belg zal op korte termijn een vierjarige verbintenis ondertekenen. De centrale verdediger komt over van Ajax, dat zeven miljoen euro ontvangt voor de international.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen