Villa helpt Atlético tegen Sociedad aan derde overwinning

Atlético Madrid heeft ook de derde competitiewedstrijd van dit seizoen gewonnen. Na de klinkende overwinningen op achtereenvolgens Sevilla (3-1) en Rayo Vallecano (5-0) was het zondagavond de beurt aan Real Sociedad. In San Sebastián werd het 1-2.

Villa helpt Atlético tegen Sociedad aan derde overwinning

Op bezoek bij Real Sociedad was de kersverse aankoop Toby Alderweireld nog niet opgenomen in de wedstrijdselectie van trainer Diego Simeone. Zijn concurrenten in het hart van de defensie maakten overigens een solide indruk. Zowel de Braziliaan Miranda als de Uruguayaan Diego Godín kwam geen moment in de problemen.

Vanaf het eerste fluitsignaal lieten de Madrilenen zien in uitstekende vorm te verkeren. Waar de 1-0 ruststand doet vermoeden dat het verschil tussen Atlético en Sociedad minimaal was, gaf de kansenverhouding en het veldspel in de eerste helft iets anders weer. Los Rojiblancos was sterker en kreeg via David Villa drie opgelegde kansen.

De aanvaller, die deze zomer overkwam van Barcelona, zag zijn eerste twee pogingen mislukken, maar was bij zijn derde kans wel trefzeker. Voor de international was het zijn eerste competitiedoelpunt in dienst van Atlético Madrid. Na de onderbreking was Villa opnieuw van grote waarde. Ditmaal was de 31-jarige spits de aangever.

Villa kwam knap door over de linkerkant en bracht met een bekeken pass Koke in stelling: 0-2. Ondanks het overtuigende spel kwam Atlético nog wel in de problemen. Met nog twintig minuten op de klok zorgde aanvoerder Xavier Prieto voor de aansluitingstreffer, waarna een benauwde slotfase volgde.

Met name Antoine Griezman zorgde in de slotfase voor het nodige gevaar namens de Basken. De linksbenige middenvelder was dicht bij een treffer vanuit een hoekschop, terwijl hij even later voor onrust zorgde via een vrije trap. Aan de uitslag veranderde het slotoffensief van de Champions League-deelnemer echter niets: 1-2.

Atlético Madrid staat samen met stadgenoot Real Madrid en Villarreal aan kop in de Primera División. Alle drie de clubs verloren nog niet. Real Sociedad bezet plaats acht met vier punten uit de eerste drie duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen