Groep G: Atlético grijpt koppositie dankzij dubieuze treffer

Atlético Madrid greep de koppositie in Groep G door een 2-1 uitoverwinning op FC Porto. Aan de winnende goal van de Spanjaarden zat een sterke lucht van buitenspel.

Atlético Madrid en FC Porto begonnen allebei met een ongeslagen status aan de wedstrijd. Atlético won in de Spaanse competitie al zijn zeven duels en zegevierde twee weken geleden in de Champions League met 3-1 tegen Zenit Sint-Petersburg. Porto was toen met 1-0 te sterk voor Austria Wien en speelde in de Portugese competitie zes wedstrijden, waarvan het er vijf won en één gelijkspeelde. Toby Alderweireld moest bij de Rojiblanco’s genoegen nemen met een reserverol. De van Ajax overgenomen verdediger diende opnieuw Diego Godín en Miranda voor zich te dulden.

Porto kwam na zestien minuten op voorsprong na een goed uitgevoerde vrije trap. Josué zette de bal voor en Jackson Martinez kopte vallend raak. Het was de zevende treffer van het seizoen voor de Colombiaanse spits. Porto bleef tot de 58ste minuut aan de leiding, maar toen maakte een flater van doelman Heltón daar een einde aan. De Braziliaanse goalie zat mis bij een voorzet vanaf rechts, waarna Godín zijn hoofd tegen de bal zette en raak kopte.

Vijf minuten voor tijd kwam Atlético op voorsprong, al zat er aan de treffer een sterke lucht van buitenspel. Arda Turan werd met een kort genomen vrije trap de diepte ingestuurd en schoot daarna hard raak. Door de overwinning grijpt Atlético de koppositie in Groep G, met zes punten uit twee wedstrijden. Porto staat tweede met drie punten. Zenit en Austria Wien, die eerder op de avond in Rusland 0-0 gelijkspeelden, hebben allebei één punt na twee wedstrijden.