Besiktas en Fenerbahçe bij loting na uitspraak CAS

Fenerbahçe en Besiktas zullen toch deelnemen aan de voorrondes van respectievelijk de Champions League en Europa League. Het Internationaal Sporttribunaal (CAS) heeft dit donderdag besloten.

Besiktas en Fenerbahçe bij loting na uitspraak CAS

De beroepscommissie van de UEFA bevestigde maandag de uitspraak van de tuchtcommissie over een passende straf voor Besiktas en Fenerbahçe voor hun rol in de geruchtmakende matchfixing-zaak, die speelde in het Turkse voetbal tijdens de zomer van 2011. Fenerbahçe werd voor twee seizoenen geschorst, terwijl Besiktas één jaar van deelname werd uitgesloten.

Maar de twee clubs legden zich niet neer bij de schorsing voor de Champions League en de Europa League voor komend seizoen. Ze hebben hun zaak aanhangig gemaakt bij het CAS, waarbij ook om een opschorting van de straf wordt verzocht hangende de laatste beroepszaak. Op 28 augustus komt er een uitspraak over de Fenerbahçe-zaak en twee dagen later volgt die in de Besiktas-zaak.

Dat betekent dat beide clubs tot die tijd gewoon uitkomen in de voorrondes van de Europese toernooien. Pas als eind augustus blijkt dat de schorsingen terecht waren, wordt Besiktas en Fenerbahçe deelname aan Europees voetbal ontzegd.

Voor PSV heeft de uitspraak ook gevolgen. In plaats van Bursaspor - dat Fenerbahçe verving in de voorrondes van het kampioenenbal - is het PAOK Saloniki van trainer Huub Stevens een van de mogelijke tegenstanders in de derde voorronde.

Naast PAOK kunnen de Eindhovenaren ook Red Bull Salzburg uit Oostenrijk, het Deense FC Nordsjælland, Grasshoppers uit Zwitserland en het Belgische SV Zulte Waregem loten. PSV weet op vrijdag 19 juli (morgen) wie de eerste tegenstander op weg naar de Champions League zal zijn. Dan heeft de loting plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen