Verbanning Fenerbahçe uit Europa heeft gevolgen PSV

Niet PAOK Saloniki, maar Bursaspor is in de derde voorronde van de Champions League een van de mogelijke tegenstanders van PSV. De Griekse club van trainer Huub Stevens profiteert van de straf voor Fenerbahçe, dat twee jaar niet in Europees verband mag uitkomen.

Verbanning Fenerbahçe uit Europa heeft gevolgen PSV

De Europese voetbalbond (UEFA) besloot dinsdag om Fenerbahçe voor twee seizoenen uit te sluiten, waardoor de ploeg van aanvaller Dirk Kuijt de plek in de voorronden van de Champions League verliest aan Bursaspor. PAOK neemt de plek van Fenerbahçe in bij de geplaatste ploegen, terwijl Bursaspor als ongeplaatste club een van de potentiële opponenten van PSV is.

Naast Bursaspor (dat achter Fenerbahçe en het eveneens geschorste Besiktas als vierde eindigde in de Turkse Süper Lig) zijn dat Red Bull Salzburg uit Oostenrijk, het Deense FC Nordsjælland, Grasshoppers uit Zwitserland en het Belgische SV Zulte Waregem. PSV weet op 19 juli wie de eerste tegenstander op weg naar de Champions League zal zijn. Dan heeft de loting plaats.

Mocht PSV zich plaatsen voor de laatste kwalificatieronde dan zijn de Eindhovenaren bij de loting voor de play-off-duels zeer waarschijnlijk niet geplaatst. Arsenal, AC Milan en Schalke 04 krijgen als geplaatste ploegen normaal gesproken gezelschap van Olympique Lyon en Zenit Sint-Petersburg. Als één van die twee ploegen zich niet plaatst, dan krijgt PSV een beschermde status.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen