Europese ban voor Besiktas en Fenerbahçe bevestigd

Besiktas en Fenerbahçe blijven komend seizoen verstoken van Europees voetbal. De twee Turkse clubs hebben tevergeefs beroep aangetekend bij de UEFA.

Europese ban voor Besiktas en Fenerbahçe bevestigd

Besiktas en Fenerbahçe werden in juni geschorst voor het Europese seizoen naar aanleiding van de geruchtmakende matchfixing-zaak, die het Turkse voetbal in de zomer van 2011 op zijn grondvesten deed schudden.

De beroepscommissie van de UEFA ging niet helemaal mee in de argumenten die de twee Turkse clubs aandroegen om hun pleidooi kracht bij te zetten. De schorsing voor de Champions League (Fenerbahçe) en de Europa League (Besiktas) voor komend seizoen blijft gehandhaafd. Alleen de gang naar het Internationaal Sporttribunaal (CAS) rest voor de twee bestrafte clubs om de verbanning van de UEFA van tafel te krijgen.

Voor Feyenoord en PSV kan de uitspraak gevolgen hebben voor hun Europese avontuur. Door de schorsing van Besiktas is de kans groter geworden dat de Rotterdammers geplaatst zijn bij de loting van de play-offs voor de Europa League.

Voor PSV geldt dat niet PAOK Saloniki maar Bursaspor (de vervanger van Fenerbahçe) in de derde voorronde van de Champions League een van de mogelijke tegenstanders is. De Griekse club van trainer Huub Stevens profiteert van de straf voor Fenerbahçe en is nu geplaatst.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen