Straf Besiktas verhoogt kans op plaatsing Feyenoord

Door de schorsing van Besiktas is de kans groter geworden dat Feyenoord bij de loting van de play-offs voor een plek in de groepsfase van de Europa League wordt geplaatst. De nummer drie van het afgelopen Eredivisieseizoen zou dan ploegen als Tottenham Hotspur, Dinamo Kiev, Sevilla en Fiorentina ontlopen.

Straf Besiktas verhoogt kans op plaatsing Feyenoord

Vóór de uitsluiting van Besiktas was Feyenoord van alle 31 ploegen die op dit moment een beschermde status zouden krijgen de club met de laagste coëfficiënt. Dat zou betekenen dat de Rotterdammers naar de pot met onbeschermde ploegen verhuizen zodra een van de hoger geplaatste teams in de derde voorronde van de Champions League wordt uitgeschakeld en dus zou doorstromen naar de laatste voorronde van het EL-toernooi.

De kans dat dat nu gebeurt is weer iets kleiner geworden, omdat het weggevallen Besiktas een betere coëfficiënt had dan Feyenoord. Volgens de voorlopige plaatsingslijsten zou daarom niet Feyenoord maar FC Utrecht de laagste coëfficiënt hebben van alle clubs met een beschermde status.

AZ is dankzij de Europese prestaties van de afgelopen jaren sowieso beschermd, terwijl Vitesse in alle gevallen een geplaatste ploeg zal treffen als het zich een weg baant door de derde voorronde.

Of Feyenoord en mogelijk ook Utrecht - als het de tweede en derde voorronde overleeft - AZ daadwerkelijk volgen als geplaatste ploeg bij de loting voor de play-offs van de Europa League wordt pas bekend in de tweede week van augustus, als de derde voorronden in het CL- en EL-toernooi zijn afgerond.

Op 9 augustus wordt er geloot voor de play-offs, de laatste fase voordat de EL-groepsfase van start gaat.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen