Bergwijn zet VVV in zetel voor promotie, Boere jaagt door

Dankzij twee goals van Steven Bergwijn heeft Jong PSV gewonnen van Volendam en de derde plek overgenomen. Bovendien spint VVV-Venlo garen bij dat resultaat. Bij het duel tussen Jong FC Utrecht en FC Oss was Nick Venema ondanks een treffer van topscorer Tom Boere de gevierde man.

Jong PSV - FC Volendam 2-0
Volendam kreeg in het eerste kwartier de grootste kansen via Kevin van Kippersluis, maar gaf daarna het initiatief over aan Jong PSV. De thuisploeg verzuimde in de eerste helft echter om het overwicht te vertalen naar het scorebord. De ploeg van trainer Pascal Jansen kreeg legio kansen, met name Oleksandr Zinchenko had een grote mogelijkheid op de openingstreffer, maar gescoord werd er niet. Een buitenspelgoal van Sam Lammers werd vlak voor rust afgekeurd.

Een kwartier na rust was het Bergwijn die Jong PSV op voorsprong zette met een knap schot. De aanvaller was op stoom geraakt, want vijf minuten later maakte hij ook de 2-0. Bergwijn ging vanaf links voorbij de verdediging van Volendam en mikte de bal van dichtbij in het doel.

De overwinning van Jong PSV heeft ervoor gezorgd dat de ploeg de derde plek door een beter doelsaldo van SC Cambuur overneemt. Volendam stevent met de vijfde plek nog af op de play-offs, maar de verschillen in de subtop van de Jupiler League zijn klein. Nummer acht Almere volgt bijvoorbeeld op drie punten.

Door de nederlaag van Volendam is VVV bij een zege in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk (vrijdag) zeker van promotie. Het verschil met nummer vier Cambuur is nu dertien punten met nog vijf duels te gaan. Jong Ajax zou dat qua puntenverschil nog kunnen verstoren, maar die ploeg kan niet promoveren.

Jong Utrecht – FC Oss 2-1
Venema heeft Jong FC Utrecht aan een overwinning op FC Oss geholpen. De aanvaller tekende voor beide Utrechtse doelpunten. Aan de kant van Oss maakte Jupiler League-topscorer Boere zijn 32ste doelpunt van het seizoen. Hij zet daarmee zijn jacht op het record van Joop Schuman van 44 treffers (1961/1962) voort.