Cerny dankzij hattrick de grote man bij zege Jong Ajax

Reacties

Václav Cerny heeft vrijdagavond zijn klasse getoond bij Jong Ajax. Dankzij een hattrick van de negentienjarige Tsjech wonnen de Amsterdammers eenvoudig van Telstar: 1-3.

Cerny dankzij hattrick de grote man bij zege Jong Ajax

In de 25ste minuut opende de flankspeler de score door de 0-1 binnen te schieten na slordig balverlies van Telstar vroeg in de opbouw. Uit een snelle counter verdubbelde Cerny kort na rust de marge. Het sluitstuk van het optreden van de Tsjech volgde in de 63ste minuut, toen hij naar binnen was gekomen om uit een voorzet vanaf rechts zijn derde van de avond te maken.

Guyon Philips redde namens Telstar in de extra tijd de eer tegen Jong Ajax, waar talenten als Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Abdelhak Nouri ontbraken. Zij zitten net als David Neres en Justin Kluivert, twee van de concurrenten van Cerny, bij de selectie van Peter Bosz voor de uitwedstrijd van Ajax tegen NEC (zaterdag, aftrap 19.45 uur).

Jong Ajax staat in de Jupiler League nog altijd tweede, met een achterstand van acht punten op koploper VVV-Venlo. Klik hier voor het verslag van onder andere de zege van VVV op Almere City FC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.