VVV richt zich op, pijn bij NAC en RKC

VVV-Venlo heeft met moeite de weg naar de titel in de Jupiler League weer gevonden. De Graafschap en SC Cambuur deden goede zaken in de strijd om de periodetitel.

VVV-Venlo - Almere City FC 3-2
Twee stevige nederlagen op rij hadden het vertrouwen van de ongenaakbare Jupiler League-koploper VVV-Venlo aangetast. Tegen Almere City FC pakten na drie minuten de volgende donkere wolken zich samen boven De Koel. Moreno Rutten speelde te kort terug, waarna Soufyan Ahannach dankbaar profiteerde van de onachtzaamheid van de VVV-back.

Ralf Seuntjens zorgde snel voor het Venlose antwoord, maar de Limburgers konden na een kwartier opnieuw op zoek naar een gelijkmaker. Damon Mirani was de man die Almere City FC andermaal op voorsprong zette. Die voorsprong was niet besteed aan de gasten, die kort voor rust Seuntjes er niet van konden weerhouden weer te scoren.

In de tweede helft kwam de voor VVV verlossende derde treffer pas in de slotfase. Joey Sleegers bracht vreugde in De Koel door uit een vrije trap de 3-2 te maken, waardoor de ploeg van trainer Maurice Steijn met 72 punten de geur van de titel weer in de neus heeft gekregen. Voor Almere City FC betekent de nederlaag dat het achterop raakt in de jacht op de laatste periodetitel.

NAC Breda – SC Cambuur 0-2
SC Cambuur heeft de opmars van NAC Breda een halt toegeroepen. De Leeuwarder formatie zette daarmee niet alleen de Brabanders in eigen stadion te kijk, maar zette ook een flinke stap richting de play-offs. De treffer van Sander van de Streek na ruim een half uur was de basis voor Cambuur voor de winst, waarmee NAC werd gepasseerd in de strijd om de vierde periodetitel. De fraaie treffer van Stefano Lilipaly maakte in de slotfase een einde aan de onzekerheid, waar Martijn Barto eerder namens de nieuwe nummer drie Cambuur de lat had geraakt.

De Graafschap – RKC Waalwijk 4-0
RKC Waalwijk heeft in twee weken tijd de kansen op de vierde periodetitel vergooid. De ploeg van trainer Peter van den Berg ging een week na de pijnlijke thuisnederlaag tegen FC Volendam (1-4) in Doetinchem kansloos ten onder. Al in de eerste helft was het duel beslecht. De Graafschap liet RKC geen kans en leidde na 45 minuten met 3-0 door goals van Anthony van den Hurk, Piotr Parzyszek en Mark Diemers. De Waalwijkse gasten moesten in de tweede helft nog een treffer van Parzyszek incasseren.

Door de overwinning heeft De Graafschap zeer goede zaken gedaan om het seizoen te redden. De Superboeren, die via de eindrangschikking geen kans meer maken op een plaats in de play-offs, gaan aan de leiding in de periodestand. Door de resultaten van de concurrenten heeft de formatie van Henk de Jong een voorsprong van twee punten op belangrijkste concurrent SC Cambuur.