NAC walst over VVV heen na wondergoal Haemhouts

Reacties

VVV-Venlo heeft vrijdagavond in eigen huis tegen NAC Breda zijn tweede Jupiler League-duel op rij verloren. In De Koel werd het liefst 0-4 voor de bezoekers. De prachtige afstandspegel van Robbie Haemhouts was het hoogtepunt.

NAC walst over VVV heen na wondergoal Haemhouts

Het duel met NAC was voor VVV het startschot van de afscheidstournee in de Jupiler League. De voorsprong op nummer twee Jong Ajax was immers elf punten en het verschil met de eerste concurrent voor promotie naar de Eredivisie, MVV Maastricht, bedroeg zelfs dertien punten. Tegenstander NAC maakt een beduidend moeizamer seizoen door, al werd de weg omhoog met vier zeges in de laatste vijf duels ingezet.

Ook in De Koel kwamen de bezoekers goed voor de dag, al leek VVV in de dertiende minuut de score te openen. Vito van Crooij probeerde het met een fraaie volley, maar zijn inzet stuiterde via de lat aan de verkeerde kant van de doellijn. Zeven minuten later was het wél raak aan de andere kant. Arno Verschueren kwam op en speelde spelmaker Manu García in. De Spanjaard had weer een gevoelvol steekballetje in petto voor Cyriel Dessers, die twee VVV'ers van zich af hield en raak schoot.

Na een half uur was het helemaal feest bij NAC. Robbie Haemhouts kreeg de bal op zo'n dertig meter van het doel aangespeeld en haalde fantastisch uit. De poeier van de 33-jarige middenvelder belandde wonderschoon tegen de onderkant van de lat, waarna de bal - in tegenstelling tot bij het schot van Van Crooij - wel over de doellijn heen was.

VVV-topschutter Ralf Seuntjens was met een kopbal in de tweede helft nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar die kwam er niet voor de thuisploeg. Sterker nog: NAC deed er nog een schepje bovenop. James Horsfield kwam goed door aan de zijkant en bood Giovanni Korte een niet te missen kans: 0-3. In de slotminuut zorgde Dessers vanaf de strafschopstip voor het slotakkoord.

VVV leed pas de derde thuisnederlaag van het seizoen. De tot kort geleden zo ongenaakbare koploper moest zo liefst negen treffers in zijn laatste twee duels incasseren. Achtervolger Jong Ajax kan maandagavond drie punten dichterbij komen bij een zege op Jong FC Utrecht. NAC maakt op zijn beurt de stap van de zevende naar de zesde plaats en is de nieuwe koploper in de strijd om de vierde periode.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.