VVV even terug op aarde na stunt Dordrecht

FC Dordrecht heeft tegen koploper VVV-Venlo voor een enorme stunt gezorgd. De in degradatienood verkerende thuisploeg verraste de ploeg van trainer Maurice Steijn (foto) en haalde met 5-2 uit.

Het soeverein aan kop gaande VVV trok direct na de aftrap ten aanval en opende na twaalf minuten al de score. Vito van Crooy schoof zijn dertiende doelpunt van het seizoen binnen, nadat Torino Hunte de bal klaarlegde. VVV kon niet lang genieten van de voorsprong, want twee minuten later kopte Dordrecht-aanvaller Joël Thomas de 1-1 binnen.

Nog eens twee minuten later pakte VVV weer de leiding. Vleugelaanvaller Joey Sleegers glipte tussen twee verdedigers door, schoot de bal richting de korte hoek en verschalkte zo Dordrecht-doelman Niv Antman, die laat en langzaam naar de grond ging. Vlak voor rust trok Dordrecht de stand weer gelijk toen Thomas een doodgelopen aanval nieuw leven inblies met een hakbal en Jordy Vleugels van afstand doel trof: 2-2.

Ook in de tweede helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Lang leek het duel uit te draaien op een gelijkspel, maar zeven minuten voor tijd besliste Everon Pisas anders uit een counter: 3-2.

VVV ging nog op jacht naar de gelijkmaker, maar het feestje van Dordrecht werd alleen maar groter. In blessuretijd maakte Alessio da Cruz immers nog de 4-2 en een penalty van Thomas bleek de kers op de taart en zorgde voor de 5-2 eindstand.

Voor VVV is het verlies een domper op weg naar de al zeker lijkende titel. Meevaller voor de ploeg van coach Maurice Steijn was dat nummer twee Jong Ajax ook ten onder ging. Dat terwijl MVV niet verder kwam dan een gelijkspel, waardoor Jong PSV na een zege op Helmond Sport de nieuwe nummer drie is.

Dordrecht kan de drie punten uitermate goed gebruiken in de strijd tegen degradatie. De Schapenkoppen worden als nummer negentien op de ranglijst opgejaagd door hekkensluiter Achilles'29, dat een punt pakte in eigen huis tegen Almere City FC (3-3). Het verschil tussen de ploegen is daardoor nu acht punten.