VVV-Venlo kan titel bijna ruiken na remise concurrenten

VVV-Venlo kan de titel in de Jupiler League bijna ruiken. De koploper won maandagavond met moeite van FC Den Bosch en zag zijn tweede naaste belagers Jong Ajax en FC Volendam gelijkspelen in een onderling duel.

FC Den Bosch - VVV-Venlo 0-2
Hoewel FC Den Bosch lang stand hield, is VVV-Venlo wederom een stap dichter bij het kampioenschap in de Jupiler League gekomen. De koploper had zeventig minuten nodig om de Brabantse defensie te doorbreken. Binnen tien minuten kreeg clubtopscorer Ralf Seuntjens wel al een dot van een kans, maar stond Kees Heemskerk een goal in de weg.

De doelman hield de thuisploeg ook in de tweede helft nog op de been met een redding op een hard schot van Roel Janssen, waarna Vito van Crooy alsnog de ban brak. De jeugdinternational liet Heemskerk kansloos door de bal fraai via binnenkant paal in de verre hoek te schieten. Tien minuten later besliste Clint Leemans de wedstrijd uit een makkelijk gegeven strafschop.

VVV kan de titel met nog acht speelrondes op het programma nog moeilijk ontgaan. Door de remise van concurrenten nummer twee Jong Ajax en FC Volendam, dat daalt naar plek vier, is de voorsprong op de beloften vergroot naar elf punten. Het gat richting de nieuwe nummer drie MVV Maastricht, de eerste ploeg die ook kan promoveren, bedraagt vijftien punten.

Jong Ajax - FC Volendam 1-1
Jong Ajax trad aan met een voorhoede bestaande uit Justin Kluivert, Mateo Cassierra en miljoenenaankoop David Neres. Laatstgenoemde twee maakten, samen met Václav Cerny, vrijdag tegen De Graafschap ook al deel uit van de beloftenaanval, maar dat leverde toen geen resultaat op (3-2 nederlaag). Tegen FC Volendam ging het vanaf de start crescendo voor de Amsterdammers, die in het eerste half uur liefst zeventig procent balbezit hadden.

De dominantie uitte zich in een treffer toen nota bene Abdelhak Nouri, die in de rust naar de kant ging, volledig vrijstaand de bal binnenkopte uit een voorzet van Deyovaisio Zeefuik. Daar bleef het gelukkig voor FC Volendam bij, waardoor de bezoekers op zoek konden naar de gelijkmaker. Die kwam er twintig minuten voor tijd met wat geluk, toen Kevin van Kippersluis op de juiste plek stond na een van richting veranderde voorzet van Joey Veerman.

Onmiddellijk na de 1-1 waren beide ploegen dicht bij de voorsprong. Maar daar bleef het ook bij. Daniël van Son ontsnapte op randje buitenspel, maar koos ervoor om de bal (te hard) breed te leggen, waardoor de kans verloren ging. Aan de andere kant redde Hobie Verhulst op pogingen van Damil Dankerlui en Frenkie de Jong. Vijf minuten voor tijd plaatste Carel Eiting de bal net naast.