De Graafschap en Almere profiteren van uitglijder RKC

Terwijl NAC Breda met een stunt bij VVV goede zaken deed in de jacht op de vierde periodetitel, liet RKC Waalwijk zich verrassen door FC Volendam. Ook De Graafschap profiteerde.

RKC Waalwijk – FC Volendam 1-4
RKC Waalwijk heeft een pas op de plaats moeten maken in de jacht op de vierde periodetitel. De formatie van trainer Peter van den Berg begon met een punt voorsprong als koploper, maar is na het bezoek van FC Volendam achtervolger geworden. De Brabanders hadden nog wel een antwoord op de openingszet van de gasten. Kenny Anderson poetste de 0-1 van Enzo Stroo weg. In de 56ste minuut zette Dennis van der Heijden Volendam andermaal op voorsprong. Stroo besliste de wedstrijd na ruim een uur met zijn tweede treffer van de avond, waarmee hij zich revancheerde voor zijn gemiste kans kort daarvoor. Van der Heijden maakte het feest compleet voor FC Volendam, dat door de zege is geklommen naar de derde plaats in de Jupiler League.

De Graafschap – Jong PSV 2-1
Hidde Jurjus keerde vrijdag op de Vijverberg terug op bekend terrein en kreeg een warm welkom, maar de doelman van Jong PSV kon niet voorkomen dat zijn oude club De Graafschap een belangrijke overwinning boekte. In de achtste minuut moest Jurjus voor het eerste capituleren. Piotr Parzyszek (foto) benutte een strafschop, die was toegekend na hands van Philippe Rommens. Tegen de verhouding in verdubbelde Youssef El Jebli nog voor rust met enig fortuin de marge in het voordeel van De Graafschap.

Voor De Superboeren was die marge genoeg voor de drie punten. Sam Lammers tekende in de 86ste minuut voor de aansluitingstreffer voor Jong PSV. Maar daarbij bleef het voor de Brabantse gasten, zodat De Graafschap na vijf duels in de vierde periode net als NAC twaalf punten heeft. De Bredase formatie heeft wel een beter doelsaldo.

Almere City FC – Telstar 2-0
Almere City FC bleef in het spoor van de clubs met de beste papieren voor de vierde periodetitel. Doelpunten van Lars Nieuwpoort en Soufyan Ahannach waren Telstar te machtig in het Yanmar Stadion. Met de zege is Almere City de nummer drie in de strijd om de vierde periode.

FC Oss – Achilles '29 4-0
Na vier duels zonder treffer heeft Tom Boere zijn status als goalgetter weer hervonden. Achilles '29 was het slachtoffer van de schotkracht van de spits van FC Oss. De topscorer van de Jupiler League tilde in de eerste helft zijn seizoentotaal naar dertig doelpunten, terwijl hij ook de 2-0 van Cihat Çelik voorbereidde. Na rust tekende hij met een fraaie stift voor een hattrick. Door de nederlaag is de degradatie van Achilles '29 uit de Jupiler League weer een stap dichterbij gekomen. De achterstand op nummer voorlaatst FC Dordrecht is acht punten.