Woest Achilles '29 bekijkt opties na boete KNVB

Reacties

Achilles '29 is woedend naar aanleiding van de boete van 72.000 euro die het heeft gehad van de KNVB. De bond legde de straf op omdat de financiële stukken over de eerste seizoenshelft van 2015/16 niet compleet waren.

Woest Achilles '29 bekijkt opties na boete KNVB

De Jupiler League-club vroeg voorafgaand aan dit seizoen - conform de afspraken met de KNVB - een proflicentie aan, maar ontving deze na een lange wachttijd om onduidelijke redenen niet. Wel moest Achilles '29 aan alle bijbehorende eisen voldoen, terwijl het geen licentie heeft. De club begrijpt daar niets van en vindt dat het recht had op de licentie. Bij het beroep tegen de boete werd deze zaak aangekaart bij de beroepscommissie, maar deze heeft dit genegeerd.

Achilles '29 snapt niets meer van de gang van zaken, laat het op de clubsite weten. 'Cruciaal is dat de beroepscommissie in deze uitspraak niet ingaat op de dubieuze handelwijze van de KNVB bij de totstandkoming van het uitvoerings-/wijzigingsbesluit afgelopen zomer op basis waarvan Achilles’29 deelneemt aan de competitie in de Jupiler League. Juist de vragen rond dit proces waren voor de beroepscommissie aanleiding een nader onderzoek in te stellen en ook juist daarvoor vroeg de commissie extra tijd.'

Die extra tijd nam de commissie. Waar normaal na twee weken uitspraak wordt gedaan, duurde het dit keer elf weken. Waar die tijd aan is besteed, is voor Achilles '29 echter een raadsel. 'Na elf weken ligt er nu een standaard-uitspraak, zonder enige onderbouwing over de bevindingen van de reglementencommissie; terwijl over de licentieprocedure met geen woord wordt gerept!'

Achilles '29 bekijkt nu welke stappen, al dan niet juridisch, het kan ondernemen om de werkwijze van de KNVB en de boete aan te vechten. De Groesbeekse amateurclub komt bij wijze van proef sinds het seizoen 2013/14 onder speciale voorwaarden uit in de Jupiler League. Hoewel de club geen licentie heeft en er met de KNVB afspraken liggen over de pilot in de Jupiler League, heeft de beroepscommissie besloten dat de licentiecommissie bevoegd is om Achilles '29 een boete op te leggen.

Lees hier de hele verklaring van Achilles '29.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.