Berg ziet Ajax ver komen in Europa League

Reacties

Henning Berg (45) heeft zich voor het Europa League-duel met Ajax in de underdogrol gemanoeuvreerd. De Noorse coach van Legia Warschau noemt de Amsterdammers de uitgesproken favoriet voor het onderlinge tweeluik in de zestiende finale en vlakt ze niet uit voor een hoofdrol in het toernooi.

Berg ziet Ajax ver komen in Europa League

'Ik ben ervan overtuigd dat ze ver kunnen komen in de UEFA Europa League', stelt de oud-verdediger van Manchester United op de website van Ajax. 'In tegenstelling tot ons heeft Ajax de afgelopen maanden opnieuw de nodige ervaring opgedaan in de Champions League. Het 1-1-gelijkspel tegen Paris Saint-Germain was een knap resultaat. En vorig seizoen hebben ze zelfs FC Barcelona verslagen. Daarnaast zijn ze de afgelopen seizoenen vier keer op rij kampioen geworden. Dat zegt wel iets.'

Berg heeft een pikant verleden met Ajax-trainer Frank de Boer. In het seizoen 2003/04 waren ze ploeggenoten bij Glasgow Rangers, maar moest de Noor wijken voor de Nederlander. 'Ik dacht dat het belangrijk was voor Glasgow Rangers om te winnen, niet om Frank de Boer een gunst te doen', liet Berg destijds optekenen over het conflict.

Rouleren
De generale repetitie verliep voor de ploeg van  Berg verliep dit weekend slecht. De Poolse kampioen en koploper verloor in eigen huis met 3-1 van Jagiellonia Bialystok. 'Ik heb die laatste wedstrijd gezien, maar toen bleken ze met een zo goed als tweede elftal te spelen. Daar werd ik niet veel wijzer van. In de bekerwedstrijd daarvoor (1-1 tegen Slask Wroclaw, red.) speelden ze wel met de beoogde basis', vertelde De Boer woensdag al over de ploeg die eerste werd in de poule met Lokeren (Bel), Metalist Charkov (Oek) en Trabzonspor (Tur).

Berg meent dat rouleren een must is voor zijn ploeg vanwege het drukke programma. 'En zelfs dan geeft het je op voorhand echter geen garanties op succes. Kijk bijvoorbeeld naar Bayern München: die winnen op zaterdag met 8-0 van HSV, wijzigen de opstelling vervolgens op drie posities en spelen daarna met 0-0 gelijk tegen Shakhtar. Het is vooraf nooit honderd procent te zeggen of je het helemaal juist doet', besluit de Noor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.