'Milik zit helemaal niet in een crisis'

Reacties

Voor Arek Milik wordt de thuiswedstrijd van Ajax tegen Legia Warschau een bijzondere. De twintigjarige spits treft in de zestiende finale van de Europa League immers zijn landgenoten.

'Milik zit helemaal niet in een crisis'

'Hij heeft verteld wat hij verwacht over hun opstelling en zwakke punten', aldus Ajax-trainer Frank De Boer, die niet vindt dat de Pool  bij Ajax in een crisis zit. 'Nee, helemaal niet. Hij is nog hartstikke jong en speelt pas net bij ons. Dan heb je goede en mindere periodes. Die mindere fase viel bovendien samen met wedstrijden waarin het met de ploeg óók niet goed ging. Hij traint in ieder geval keihard', was De Boer positief over de aanvaller tijdens de persconferentie.

'Arek is een echte spits, maar wij hebben ook behoefte aan een aanspeelpunt zodat de anderen kunnen aansluiten', vervolgde De Boer met de tactische uitleg over het passeren van de huurling van Bayer Leverkusen. 'Dat was de reden dat ik de laatste weken voor Lasse Schöne koos. Het gebeurde namelijk te vaak dat we de bal na drie seconden alweer kwijt waren', aldus De Boer, die erkende 'dat het zomaar zou kunnen' dat Ajax de optie tot koop gaat lichten. Ajax moet voor 1 mei beslissen of het de Poolse international (veertien duels, zes goals) voor 2,5 miljoen euro overneemt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.