Benteke opnieuw goud waard voor Liverpool

Liverpool is door een 1-0 overwinning op Sunderland opgeklommen naar de zevende plaats in de Premier League. Christian Benteke was opnieuw de matchwinner.

Zaterdag kwam Benteke tijdens het thuisduel met Leicester City negen minuten voor rust binnen de lijnen als vervanger van zijn geblesseerde landgenoot Divock Origi en na ruim een uur nam hij het enige doelpunt van de wedstrijd voor zijn rekening. Vier dagen later mocht Benteke vanwege de afwezigheid van Origi starten en opnieuw stelde hij manager Jürgen Klopp niet teleur.

In de 47ste minuut zorgde Benteke voor de beslissing in het Stadium of Light. Een pass van Nathaniel Clyne werd door Adam Lallana heel licht beroerd, waarna deze bij de Belgische spits uitkwam. Benteke rondde uiterst koel af en zette Liverpool daarmee op voorsprong. Fabio Borini was tegen zijn oude club nog dicht bij de gelijkmaker, terwijl ook Duncan Watmore nog gevaar stichtte.

In de slotfase liet Liverpool echter tot twee keer toe na om de wedstrijd te beslissen. Jordan Ibe schoot in kansrijke positie hoog over, terwijl Benteke in de extra speeltijd op de uitstekend keepende Vito Mannone stuitte. Sunderland, waar Patrick van Aanholt de hele wedstrijd speelde en invaller Jeremain Lens kort voor tijd aan een rode kaart ontsnapte, bleef daardoor lang in de wedstrijd.

Liverpool trok de overwinning echter over de streep, waardoor de ploeg van Klopp nu net als rivaal Manchester United dertig punten heeft na negentien wedstrijden. Vanwege het mindere doelsaldo bezetten The Reds de zevende plaats met negen punten achterstand op koploper Arsenal.