Arsenal spekkoper na gelijkspel tussen Leicester en City

De topper tussen Leicester City en Manchester City heeft geen winnaar opgeleverd (0-0). Arsenal gaat daardoor als koploper van de Premier League het nieuwe jaar in.

Het dit seizoen zo geweldig presterende Leicester ging zaterdag pas voor de tweede keer dit seizoen onderuit. Op bezoek bij Liverpool werd het 1-0, maar doordat nummer twee Arsenal met 4-0 verloor bij Southampton behield de ploeg van manager Claudio Ranieri de koppositie. City moest echter verslagen worden om ook als nummer één van Engeland 2015 af te sluiten.

De bezoekers begonnen echter sterk in het King Power Stadium, maar Kasper Schmeichel hield Leicester in de eerste helft op de been. De doelman, in de periode 2002-09 speler van City, hield Kevin De Bruyne en Raheem Sterling tot twee keer toe van scoren af. Een schot van Riyad Mahrez van afstand was lang het belangrijkste wapenfeit van de thuisclub.

Vijf minuten voor rust ontsnapte City echter in een tijdsbestek van een minuut tot twee keer toe aan een achterstand. Marc Albrighton kwam net tekort om een voorzet van Christian Fuchs binnen te werken en na knullig balverlies van Fernandinho miste Jamie Vardy een goede mogelijkheid. Mahrez en Vardy, samen al goed voor 28 treffers in de Premier League zaten niet in de wedstrijd, maar verdedigend stond het goed bij Leicester.

Sergio Agüero schreeuwt tevergeefs om een penalty na een duel met Gökhan Inler.

Ranieri's ploeg bleef ook na rust redelijk eenvoudig op de been. Al kwam Leicester in de tweede helft goed weg toen een overtreding van Gökhan Inler op Sergio Agüero niet werd bestraft met een strafschop. Het was een van de spaarzame momenten van opwinding na rust.

Het bleef uiteindelijk 0-0, waardoor Leicester City verzuimde de koppositie weer over te nemen van Arsenal. Beide clubs hebben 39 punten na negentien duels, maar het doelsaldo van de Noord-Londense club is iets beter. Manchester City bezet de derde plaats met drie punten achterstand op Arsenal en Leicester.

Overigens zag het er voor Leicester City exact een jaar geleden een stuk minder rooskleuring uit. Halverwege de competitie was de club toen hekkensluiter, maar door een sterke eindsprint na de jaarwisseling werd degradatie ontlopen.