Tottenham profiteert van rood Aké en wint van Watford

Tottenham Hotspur blijft goed meedraaien in de top van de Premier League. Twee dagen na de 3-0 overwinning op Norwich City werd Watford verslagen. Verdediger Nathan Aké speelde een negatieve hoofdrol bij de 2-1 nederlaag van de opvallend presterende promovendus.

Érik Lamela (foto, rechts) opende al in de achttiende minuut de score namens de bezoekers, toen hij Watford-doelman Heurelho Gomes te slim af was. De vleugelspeler werd de diepte ingestuurd door Harry Kane, die de bal rond de middenlijn onderschepte en een vlijmscherpe counter inzette. Lamela was het eindstation van die tegenaanval, bleef kalm en zette Gomes (ex-Tottenham) op het verkeerde been met een schuiver in de rechterbenedenhoek.

Odion Ighalo poetste die tegentreffer weg met een fraaie goal. Het goudhaantje van de voor aanvang van de negentiende speelronde nummer zeven van de ranglijst zette verdediger Eric Dier weg in een luchtduel, speelde de Engelsman door de benen en tikte van dichtbij de gelijkmaker over de doellijn. Daarmee was de Nigeriaanse spits alweer voor de zesde wedstrijd op rij trefzeker voor The Hornets. Zijn veertiende treffer van dit Premier League-seizoen bleek echter van weinig waarde toen de promovendus vanaf de 63ste minuut ineens met tien man verder moest.

Tottenham Hotspur-vleugelspeler Érik Lamela viert zijn openingstreffer tegen Watford.

Rood
Aké ging volgens arbiter Anthony Taylor over de schreef toen hij de bal met een hooggeheven been bij Lamela wegtikte. De Nederlandse verdediger raakte namelijk niet alleen de bal, maar ook het bovenbeen van de aanvallende middenvelder en moest inrukken. In een ondertalsituatie kreeg de thuisploeg echter de beste kansen en schreeuwde heel Watford-minnend Engeland om een doelpunt toen een hoekschop in een keer over de doellijn achter Hugo Lloris leek te vliegen.

De Franse doelman werkte de bal met een reflex - zo werd later bevestigd door de doellijntechnologie - enkele centimeters voordat de bal de doellijn volledig had gepasseerd weg. Nog geen minuut later lag de bal er aan de andere kant wél in. Het was invaller Heung-Min Son die de overtalsituatie uitbuitte met een schitterend doelpunt. De Zuid-Koreaan, in de 68ste minuut in het veld gekomen, stond bij de eerste paal opgesteld toen de voorzet van Kieran Trippier zijn kant op kwam en verschalkte Gomes met een fraai hakje.

Scheidsrechter Anthony Taylor toont Nathan Aké de rode kaart. Dat leidde de nederlaag van Watford tegen Tottenham Hotspur in.

Topdrie
Daarmee stelde Son de drie punten in de negentigste minuut veilig en strafte hij de rode kaart van Aké genadeloos af. Door de negende winstpartij van het seizoen stijgt de Noord-Londense club voor even naar de derde plaats, met een totaal van 35 punten na negentien speelronden. Watford blijft steken op 29 punten.