Stoke wint spektakelstuk, weer nederlaag Newcastle

Reacties

Stoke City heeft op bezoek bij Everton een spectaculair vervolg gegeven aan de 2-0 overwinning van zaterdag op Manchester United. Romelu Lukaku eiste bij de thuisclub weliswaar een hoofdrol op door zich naast Jamie Vardy op de topscorerslijst van de Premier League te nestelen, maar het laatste woord was voor Marko Arnautovic, terwijl ook Xherdan Shaqiri (foto) op dreef was. Elders op de Engelse velden was er géén Nederlands succes.

Stoke wint spektakelstuk, weer nederlaag Newcastle

Everton – Stoke City 3-4
Ibrahim Afellay en Erik Pieters begonnen met vertrouwen aan het uitduel met collega-middenmoter Everton na een overtuigende zege van twee dagen terug op de ploeg van Louis van Gaal. Halverwege leidden The Potters met 2-1 dankzij twee treffers van Shaqiri. De Zwitserse vleugelspits had dit seizoen nog niet gescoord, maar deed dat nu wel; eerst na voorbereidend werk van Bojan Krkic en Marko Arnautovic, vlak voor rust met een subtiele boogbal na weer een pass van Krkic.

Lukaku bewees echter dat Everton ook een man in vorm heeft. De Belgische spits was op Boxing Day tegen Newcastle United voor het eerst sinds zeven duels niet trefzeker, maar nam maandag weer twee van de drie treffers voor zijn rekening. Op aangeven van respectievelijk James McCarthy en Tom Cleverley bleef de 22-jarige aanvaller zowel voor als na rust koelbloedig. Lukaku heeft nu tien keer gescoord in de laatste negen competitieduels en heeft net als Vardy vijftien goals gemaakt.

Romelu Lukaku vecht een duel uit met de Nederlandse linksback Erik Pieters.
Romelu Lukaku vecht een duel uit met de Nederlandse linksback Erik Pieters.

Heel even leek Lukaku de ploeg van manager Roberto Martínez ook naar de zege te leiden, toen Ross Barkley uit diens pass Gerard Deulofeu een niet te missen kans bood. Het slotakkoord was echter voor Stoke. Joselu schoot tien minuten voor tijd kiezelhard raak nadat doelman Tim Howard een voorzet van Arnautovic maar half had verwerkt, waarna de Oostenrijkse ex-speler van FC Twente zelf uitgroeide tot matchwinner met een rake strafschop in extra tijd.

Crystal Palace – Swansea City 0-0
Crystal Palace ziet Stoke City daardoor tot op twee punten naderen, omdat de nummer vijf van de Premier League zelf niet voor spektakel kon zorgen. De ploeg van manager Alan Pardew verlengde zijn ongeslagen reeks tegen Swansea City, waar basisspeler Marvin Emnes voor het eerst speeltijd kreeg dit seizoen, weliswaar tot zes duels, maar kon dat door het missen van enkele grote kansen geen luister bijzetten met de derde zege van december. The Swans pakten daardoor alweer het vijfde punt onder interim-manager Alan Curtis en staan zeventiende.

Norwich City – Aston Villa 2-0
Dat is voor Swansea één plek lager dan vóór de negentiende speelronde. Norwich City gaf de 2-0 overwinning op Manchester United van ruim een week geleden immers een vervolg in het thuisduel met Aston Villa. Met Leandro Bacuna leed de hekkensluiter van de Premier League het eerste verlies sinds 13 december. Jonathan Howson en Dieumerci Mbokani velden het vonnis over de ploeg van manager Rémi Garde, die inmiddels elf punten verwijderd is van de veilige zeventiende plaats.

West Bromwich Albion – Newcastle United 1-0
Ook Vurnon Anita, Daryl Janmaat, invaller Siem de Jong en Georginio Wijnaldum beginnen met een slecht gevoel aan het nieuwe jaar. Twee dagen nadat Everton in de laatste minuut nog drie punten had gepakt (1-0), was ook West Bromwich Albion met minimale cijfers te sterk. Nadat Paul Dummett en Fabricio Coloccini in de 55ste minuut respectievelijk de lat en de paal hadden geraakt voor The Magpies, ging Karl Darlow (foto) in de 78ste minuut in de fout bij een kopbal van Darren Fletcher.

De ploeg van manager Steve McClaren blijft daardoor steken op de achttiende plaats in de wetenschap dat aartsrivaal Sunderland vijf punten minder heeft en nog een duel te goed. De ploeg van Patrick van Aanholt en Jeremain Lens komt later deze week eerst nog in actie tegen Liverpool en zou bij een stunt op Anfield het gat met Newcastle kunnen verkleinen van vijf naar twee punten. Anita, Janmaat, De Jong en Wijnaldum gaan in het nieuwe jaar op bezoek bij Arsenal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.