Benítez hoeft Ajax-misser Krul niet terug bij Newcastle

Reacties

Newcastle United is niet van plan om Tim Krul terug te roepen van zijn huurperiode bij Ajax. Dat heeft manager Rafael Benítez laten weten in gesprek met The Chronicle.

Benítez hoeft Ajax-misser Krul niet terug bij Newcastle

De 28-jarige Krul werd afgelopen zomer door Ajax op huurbasis naar Amsterdam gehaald als vervanger van de naar Barcelona vertrokken Jasper Cillessen. De samenwerking verloopt echter teleurstellend. Krul miste vrijwel de gehele eerste seizoenshelft vanwege de naweeën van een zware knieblessure en komt ook nu hij weer fit is niet in de plannen van trainer Peter Bosz voor. Zelfs op de bank is er geen plek voor de Oranje-international. André Onana en Diederik Boer krijgen de voorkeur.

Ajax is dan ook bereid om alweer afscheid te nemen van Krul en benaderde Newcastle volgens de Engelse krant of het de doelman vervroegd terug wilde hebben. Dat ziet Benítez echter niet zitten. 'Ik heb met Rob Elliot, Matz Sels en Karl Darlow drie zeer goede keepers tot mijn beschikking. Zij verdienen allemaal een plek onder de lat. Dat is niet makkelijk voor mij als trainer, maar ik klaag niet over een luxeprobleem. Of we Krul terughalen? Absoluut niet, we zijn zeer tevreden over onze huidige keepers.'

In Engeland is Krul de laatste weken een populair gespreksonderwerp. Zo wordt ook Chelsea in verband gebracht met de sluitpost, die Asmir Begovic zou moeten opvolgen als vaste reserve achter de onbetwiste eerste keus Thibaut Courtois.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.