Bendtner flopt ook bij Nottingham en trekt naar Noorwegen

Reacties

Nicklas Bendtner heeft binnen een half jaar weer een nieuwe werkgever gevonden. De spits maakt de overstap van Nottingham Forest naar Rosenborg BK. Bendtner was pas vanaf begin dit seizoen actief bij de tweevoudig winnaar van de Europacup I.

Bendtner flopt ook bij Nottingham en trekt naar Noorwegen

Bendtner werd vorig seizoen weggestuurd bij VfL Wolfsburg, maar kon ook bij zijn terugkeer in Engeland weinig indruk maken. De Deen kwam tot zeventien wedstrijden voor de Championship-ploeg, waarin hij twee keer trefzeker was.

De 29-jarige aanvaller tekent voor drie seizoenen bij Rosenborg en krijgt rugnummer 9. Trainer Kåre Ingebrigtsen noemt Bendtner op de clubsite 'een fantastische aankoop voor ons en het Noorse voetbal.'

Bendtner stond tien seizoenen onder contract bij Arsenal, waar het voormalige toptalent nooit eerste spits werd. Na verhuurperiodes aan Birmingham City, Sunderland en Juventus trok hij naar Wolfsburg. Zijn nieuwe werkgever Rosenborg werd in 2016 met vijftien punten voorsprong op Brann de kampioen van Noorwegen. Bendtner kan zijn competitiedebuut maken in april, want dan begint het nieuwe seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.