Wolfsburg hakt knoop door: Bendtner niet langer welkom

Reacties

Nicklas Bendtner heeft zijn eigen ruiten ingegooid bij VfL Wolfsburg. De spits is na verschillende misdragingen niet meer welkom op het trainingscomplex van de Duitse subtopper.

Wolfsburg hakt knoop door: Bendtner niet langer welkom

'We hebben besloten om Bendtner vrij te stellen van de trainingen. Het feit dat hij al apart van de groep trainde, was een teken aan de wand. We zijn in gesprek met zijn adviseurs, ik verwacht dat er snel een beslissing wordt genomen', laat technisch directeur Klaus Allofs van VfL Wolfsburg weten.

De 28-jarige Bendtner werd twee weken geleden uit de selectie gezet nadat hij zich voor de zoveelste keer had verslapen en daarom te laat was voor de training. De medio 2014 van Arsenal overgekomen Deen verdient in Duitsland ongeveer drie miljoen euro. Wolfsburg zal dan ook in de buidel moeten tasten om het tot de zomer van 2017 doorlopende contract van de spits af te kopen.

'We hebben bepaalde verplichtingen die we na moeten komen. We hebben meerdere oplossingen besproken met zijn adviseurs en wachten nu een paar dagen af', aldus Allofs. Wolfsburg zet waarschijnlijk in op een ontbinding van het contract van Bendtner, zonder dat de club het volledige salaris van de aanvaller als 'oprotpremie' mee moet geven. Volgens Bild is Wolsburg bereid anderhalf tot twee miljoen euro te betalen om het contract te laten verscheuren.

Het vertrek van Bendtner, die nooit wist uit te groeien tot een vaste waarde bij Wolfsburg, betekent dat Bas Dost een concurrent minder heeft. Daarnaast ligt Max Kruse ook zwaar onder vuur vanwege zijn gedrag buiten het veld. De rentree van Dost, die klaar is voor zijn rentree na een voetblessure, komt dan ook als geroepen voor de huidige nummer acht van de Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.