Wolfsburg houdt vast aan Dost, Bendtner krijgt uitgeleide

Reacties

Het moet wel heel raar lopen, wil Bas Dost het seizoen bij VfL Wolfsburg niet afmaken. Bild noemde de viervoudige international woensdag nog kandidaat voor een vertrek tijdens de winterstop.

Wolfsburg houdt vast aan Dost, Bendtner krijgt uitgeleide

Bij monde van trainer Dieter Hecking laat de clubleiding nu weten alleen mee te werken aan het vroegtijdige afscheid van Dosts concurrent Nicklas Bendtner (foto). In de pikorde staat de Deen onder de voormalige spits van Heracles Almelo en SC Heerenveen. Daar komt bij dat Bendtner, met zijn verleden als speler van Arsenal en Juventus, zwaar op de begroting drukt.

Afgelopen week was zijn zaakwaarnemer Ivan Marko Benes in Wolfsburg om met technisch directeur Klaus Allofs over de toekomst van zijn cliënt te spreken. Hecking heeft zelfs laten weten bij Bendtners eventuele vertrek geen dwingende behoefte aan een vervanger te hebben. 'Maar we blijven erbij dat we Bas niet willen en zullen afstaan', aldus de oefenmeester.

De Nederlander, de laatste duels geen basisspeler meer in Wolfsburg, beschikt over een contract dat medio 2017 afloopt. De verbintenis van Bendtner heeft dezelfde looptijd. Naast Dost beschikt VfL Wolfsburg met Max Kruse en André Schürrle (vooral ingezet als vleugelspits) en de jeugdige Sebastian Stolze over diverse opties voor de spitspositie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.