Bekritiseerde Milik gooit schroom van zich af bij matig Ajax

Reacties

Hij kreeg in zijn eerste weken bij Ajax de nodige kritiek, maar Arek Milik toonde zich zaterdagavond tegen hekkensluiter Heracles Almelo van grote waarde voor de Amsterdammers. Hij verzorgde tijdens de moeizame 2-1 overwinning de gehele Ajax-productie.

Bekritiseerde Milik gooit schroom van zich af bij matig Ajax

Zowel Ajax-trainer Frank de Boer als interim-trainer John Stegeman van Heracles begon zonder zijn beoogde eerste spits aan het duel. Bij de bezoekers ontbrak Denni Avdic met een hamstringblessure, terwijl aan Amsterdamse zijde Kolbeinn Sigthórsson rust kreeg met het oog op de Champions League-opening, woensdag in de Arena tegen Paris Saint-Germain. De IJslander werd voorin vervangen door Arek Milik.

De Pool had vervolgens exact 58 seconden nodig om op het scorebord te komen. Hij rondde een fraaie pass met buitenkant rechts van Lasse Schöne goed af. Omdat Ajax via Anwar El Ghazi, Lasse Schöne en Davy Klaassen verzuimde de voorsprong te verdubbelen, bleven de Almeloërs prima meedoen. Op slag van rust was het echter wederom Milik die het duel, na een heerlijke solo van El Ghazi, met links in het slot gooide.

Anwar El Ghazi (rechts) maakte het directe tegenstander Mike te Wierik meer dan eens lastig,
Anwar El Ghazi (rechts) maakte het directe tegenstander Mike te Wierik meer dan eens lastig,

De huurling van Bayer Leverkusen was zichtbaar opgelucht door zijn eerste goals in het Ajax-shirt, maar zal daarmee ook zeker voor opluchting hebben gezorgd bij Marc Overmars. De laatste weken zwelde de kritiek op het aankoopbeleid van de directeur voetbalzaken namelijk behoorlijk aan. Sterkhouders als Siem de Jong en Daley Blind vertrokken en daar kwamen in de ogen van veel Ajax-fans nauwelijks adequate vervangers voor terug.

Milik werd daarbij vaak genoemd als voorbeeld van  een tegenvallende aankoop: hij wist in zijn eerste weken in Amsterdam nog amper te imponeren. Twee weken geleden in het uitduel met FC Groningen werd verdediger Mike van der Hoorn bijvoorbeeld nog als stormram ingebracht, Milik bleef toen op de bank.

Aansluiting
In de tweede helft mocht ook een tweede aanwinst en doelwit van kritiek van de Ajax-fans zijn opwachting maken. De Deense middenvelder Niki Zimling maakte zijn debuut op het Amsterdamse middenveld en zag hoe Wout Weghorst - de vervanger van Avdic - kort voor tijd de aansluitingstreffer achter Jasper Cillessen kopte.

Die knappe goal kwam echter te laat voor Heracles, dat het middels een slotoffensief nog wel probeerde. De magere uitslag en de slechte tweede helft zullen De Boer evenwel niet gerust stemmen met het oog op het treffen met PSG. Ook het feit dat Davy Klaassen zich een kwartier voor tijd met een blessure moest laten vervangen zal de trainer kopzorgen hebben opgeleverd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.