El Ghazi: 'Ik mag van de trainer geen nutteloze trucs maken'

Reacties

De doorbraak van Anwar El Ghazi is dit seizoen tot nu toe een van de weinige lichtpuntjes bij Ajax. Trainer Frank de Boer heeft echter de nodige verbeterpunten voor de jonge dribbelaar.

El Ghazi: 'Ik mag van de trainer geen nutteloze trucs maken'

El Ghazi moet volgens De Boer leren functioneler te voetballen, wat betekent dat hij minder vaak op zijn instinct af mag gaan. Dat kost de negentienjarige pingelaar, die in vier duels al twee keer scoorde, enige moeite. 'Iets in mij zegt: verwen het publiek. De 50.000 mensen komen niet alleen voor doelpunten en punten. Ze moeten ook genieten', vertelt hij op de clubsite van Ajax.

'Ik wil altijd wat laten zien. Het klopt wat ze soms zeggen: je kunt een speler van de straat halen, maar je haalt de straat niet uit de speler', legt hij uit. De Boer wil desondanks dat El Ghazi aan zijn spel gaat schaven. De aanvaller: 'Na de wedstrijd tegen AZ (1-3, red.) ben ik toegesproken door de trainer, nadat ik rond de middenlijn mijn tegenstander had uitgedaagd. Hij zei dat ik alleen acties moet maken als ze functioneel zijn. Geen nutteloze trucs of acties om een verdediger te sarren. Als je het doet zonder nut, is het terecht dat je op je donder krijgt.'

El Ghazi herkent zichzelf in de stijl van Ricardo Kishna, net als hij een buitenspeler die dit seizoen definitief hoopt door te breken in Amsterdam. 'Hij is ook zo’n speler die af en toe mooie dingen laat zien. Davy Klaassen is weer iemand die bijna altijd functioneel speelt. Hij heeft een perfecte balbehandeling en doet zelden wat geks. Ik heb dat nog niet. Daar werk ik aan.'

In tegenstelling tot Kishna behoort El Ghazi tot de wedstrijdselectie voor het duel met Heracles Almelo van vanavond 18.30 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.