Bayern verslaat Man City bij weerzien met Guardiola

Reacties

Het veelbelovende oefenduel tussen Bayern München en Manchester City is in een 1-0 zege van de Duitsers geëindigd. Zo ging Pep Guardiola, die vorig seizoen besloot de Beierse grootmacht te verruilen voor de ambitieuze Citizens, bij zijn terugkeer in de Allianz Arena onderuit.

Bayern verslaat Man City bij weerzien met Guardiola

Met de geblesseerde Arjen Robben als toeschouwer op de tribune begon de ploeg van Carlo Ancelotti goed aan de eerste wedstrijd van dit seizoen in de thuisbasis. Na een kans van City-nieuweling Oleksandr Zinchenko namen de Duitsers immers het heft in handen. Vooral Franck Ribéry toonde zich bedrijvig.

Dat het bij rust nog 0-0 stond was meer geluk dan wijsheid. Tot twee keer toe was een reflex van City-sluitpost Willy Caballero voldoende om een tegentreffer te voorkomen. Bij de eerste poging schoot David Alaba de bal tegen hem aan en Julian Green deed dat even later ook.

Bayern won uiteindelijk door een gelukkige treffer. Erdal Öztürk, een twintigjarige middenvelder, werd bij de thuisploeg de gevierde man. Zijn rollertje werd een kwartier voor tijd door Gaël Clichy dusdanig van richting veranderd dat de inmiddels ingevallen doelman Angus Gunn moest capituleren. Daar bleef het bij in München.

Opstellingen:
Bayern Munchen: Ulreich; Rafinha, Feldhahn, Javi Martínez (65. Götze), Bernat (46. Friedl); Lahm, Xabi Alonso (46. Dorsch), Alaba (46. Öztürk); Benko (82. Shabani), Green, Ribéry (46. Hägler).
Manchester City: Caballero (56. Gunn); Maffeo, Adarabioyo, Kolarov (66. Bytyqi), Angelino; Fernando (55. Touré), Fernandinho (73. García), Zinchenko (56. Delph); Barker (56. Clichy), Iheanacho (56. Bony), Navas (55. Celina).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.